Sport

2015.06.15. 16:55

I. Európai Játékok: Arany háromszor is

Baku - Megszülettek Magyarország első aranyérmei is az azerbajdzsáni I. Európai Játékokon.

Horváth Erika

A kajak-kenu versenyek második napján megszületett a magyar küldöttség első és második aranyérme a Bakuban zajló I. Európa Játékokon. A Szabó Gabriella, Kárász Anna, Kozák Danuta, Vad Ninetta összeállítású női kajaknégyes (500 méter), valamint a Kammerer Zoltán–Szalay Tamás férfi kajakkettes (1000 m) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A kenuegyesek 1000 méteres számában Vajda Attila bronz-érmet szerzett.

Kammerer Zoltán (balról) és Szalai Tamás a férfi kajakkettesek 1000 méteres távján szerzett aranyérmet a mingacheviri pályán. Fotó: MTI/MOB/Szalmás Péter

Korpási Bálint ezüstérme (kötöttfogás, 71 kg) után egy arannyal szaporodott kedden a magyar birkózók éremtermése. A női 60 kg-os kategóriában a világbajnok Sastin Marianna román, bolgár, majd ukrán ellenfelet legyőzve jutott el a fináléba, ahol a nála tíz évvel fiatalabb orosz versenyzőt, Szvetlana Lipatovát 7-0-ra intézte el.

A nemzetek közötti éremtáblázatot Oroszország vezeti (9 arany, 2 ezüst, 4 bronz), második a vendéglátó Azerbajdzsán (7, 2, 7), Magyarország a 7. helyen áll (3, 1, 1).

Egy gondolat erejéig térjünk vissza a szombati, női triatlonversenyhez, ahol mint megírtuk, hogy a szombathelyi Mester Dóra helyezetlenül zárt. Ám a hivatalos tájékoztatástól eltérően nem körözték le a kerékpáros pályán. Ahogy a televízió felvétel is bizonyítja – és Dóri édesapja is megerősítette – már éppen befejezni készült a kerékpározást, közelített a depóhoz, amikor elesett. Nagyobb baja szerencsére nem történt, de a futásra már nem tudott kimenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!