Sport

2015.06.02. 15:39

Négyen hét érmet hoztak az ORV-ről

Bielsko-Biala – A magyar csapat 21 érméből hetet négy Vas megyei atléta szerzett meg a Lengyelországban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Horváth Erika

A visegrádi országok ifjúsági atlétáinak versenyén húszfős magyar csapat indult. Vas megyéből négyen kerültek be a válogatottba, és igazán kitettek magukért, hiszen három arany, három ezüst és egy bronz az ő nevükhöz fűződik. A Szombathelyi Sportiskola sprintere, Szombath Klaudia ismét bizonyította tehetségét. Lengyák György és Kamarás Ákos tanítványa 100 méteren nagyszerű, 12,35 másodperces egyéni csúccsal ezüstérmet szerzett.

A Dobó SE három versenyzője – Németh Zsolt, Németh László és Gubián Tamás tanítványai – közül Varga Donát kétszer is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára; kalapácsvetésben (5 kg) 58,27, diszkoszvetésben (1 kg) 59,39 méterrel győzött. A lányoknál kalapácsvetésben (3 kg) kettős Dobó SE-siker született: Németh Zsanett 54,46 méterrel nyert Szabó Anett 52,16-dal második lett. Diszkosszal (0,75 kg) Szabó Anett 35,53-dal érdemelte ki a második, Németh Zsanett 34,36-dal pedig a harmadik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!