Sport

2015.06.01. 14:47

Remekül kezdtünk az U20-as focivébén

New Plymouth – A korosztályos magyar labdarúgó-válogatott remek játékkal, 5-1-es győzelemmel mutatkozott be az új-zélandi U20-as világbajnokságon.

Tóth Gábor

Észak-Korea–Magyarország 1-5 (1–2)

New Plymouth, Taranaki Stadion, 2000 néző. vezette: Bejarano (Costa Rica-i).

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Lenzsér, Tamás K. – Vida, Berecz (Nagy Á., 45.) – Kalmár, Németh M. (Forgács, 45.), Zsótér – Mervó (Nagy D., 85.). Szövetségi edző: Bernd Storck.

Gólszerző: Csoe (31.), illetve Mervó 3 (17., 49., 82.), Kalmár (33.), Forgács (60.).

A magyar csapat az első perctől kezdve agresszívan, támadó szellemben játszott, uralta a meccset, és ilyen arányban is megérdemelten nyert a tavalyi U19-es ázsiai korosztályos kontinenstorna ezüstérmese ellen. Remekül teljesített a Gőri ETO támadója, Mervó Bence, aki három góllal vette ki a részét a sikerből. A Haladás középpályása, Németh Márió kezdőként lépett pályára, ám vádlisérülés miatt a szünetben le kellett cserélni.

– Fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk, itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat – értékelt Brend Storck szövetségi edző. – Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni – az első pillanattól kezdve kontrolláltuk a mérkőzést.

Az E csoport másik meccsén Brazília 4-2-re verte Nigériát. Csütörtökön Nigéria Észak-Korea (6.00), Magyarország pedig Brazília ellen (9.00, Duna TV) folytatja a világbajnokságot – a brazilok elleni találkozó vélhetően nehezebb feladat lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!