Sport

2015.06.22. 09:35

Továbbra is remekel Kiss Norbert

Nogaro - A kamionos Európa-bajnokság negyedik, franciaországi versenyhétvégéjét két futamgyőzelemmel zárta Kiss Norbert így növelte előnyét az összetett pontversenyben.

Tóth Gábor

Az Oxxo-Axxyss Truck Race Team szombathelyi pilótája, a címvédő, listavezető Kiss Norbert remek formában, remek eredményekkel a háta mögött érkezett Franciaországba. A szombati időmérőn is kiválóan teljesített, megszerezte a pole pozíciót. Amit azonban a versenybírók elvettek tőle „veszélyes vezetésért", csak a második legjobb idejét vették figyelembe, ami a negyedik rajtkockához volt elég. Az első futam rajtjánál Norbi rögtön előzött, feljött a harmadik helyre, és stabilan autózott a folytatásban. Már mindenki elkönyvelte a dobogót, de az utolsó előtti körben a MAN kamion lelassult, és visszaesett a hetedik helyre. Technikai hiba okozott problémát, a fékhűtésben kiment egy biztosíték, emiatt nem ment víz a fékre, ami kezdett melegedni. Norbi higgadtan úgy döntött, hogy lassít, mert ha túlmelegszik a fék, és eltörnek a tárcsák, akkor a pontszerzés és a második futam is elmaradt volna. A két futam között a csapat kijavította a hibát. A szombathelyi pilóta a folytatásban a második helyről rajtolva már az első körben átvette a vezetést. Onnantól messze elnyúlt a mezőnytől, magabiztosan nyert. Kiss Norbert első győzelmét ünnepelhette Nogaróban. Vasárnap sem volt gond az időmérőn, Kiss Norbert biztosan szerezte meg a pole pozíciót. Majd az első futamon szorosan bár, de rajt-cél győzelmet aratott. A második futamot a nyolcadik helyről kezdte, és nagy harcban küzdötte magát egyre előre, végül az ötödik helyen ért célba.

Középen, a dobogó legmagasabb fokán Kiss Norbert, aki két futamot is megnyert Nogaróban. Fotó: Oxxo-Axxyss Truck Race Team

– Mozgalmas, sűrű hétvége van mögöttem – fogalmazott Kiss Norbert. – Volt büntetésem, műszaki problémám, érdekes versenyhelyzetem. Egészen eddig nem éreztem, hogy valakik ellenem dolgoznának, azon munkálkodnának, hogy szoros legyen a bajnokság, de Franciaországban visszatértek a tavalyi érzések. Szerintem jogtalanul vették el szombaton a pole pozíciómat. Vasárnap aztán az első rajtnál akadtak furcsaságok, a második futamnál pedig az egyik teljesen szabályos előzésemet vizsgálta meg a versenybizottság – de rendben volt a manőverem. Szerencsére tudtuk függetleníteni magunkat a történtektől, a csapat remekül teljesített, ismét kiváló eredményt értünk el. A legfontosabb pedig az, hogy Nogaróban én szereztem a legtöbb pontot, így tovább növeltem előnyömet a pontversenyben. Ezen a hétvégén Németország következik, vagyis sokat nem pihenhetünk. Nagyon nehéz verseny vár ránk, ugyanis a Nürburgring eddig nem igazán feküdt nekünk, ráadásul a cseh Adam Lacko személyében egy hétről hétre fejlődő, komoly riválist kaptam. Megpróbálunk Németországban is stabil teljesíteni. Nürburg után ugyanis következik a nyári szünet, csak augusztus végén folytatódik a bajnokság. Örülnék, ha nyugodtan tölthetnénk a nyári pihenőnket.

A pontverseny állása, pilóták: 1. Kiss Norbert (magyar) 261 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 204, 3. Jochen Hahn (német) 195. Csapatok: 1. Buggyra Racing 362 pont, 2. Oxxo-Axxyss Truck Race Team 362, 3. Team Reinert Adventure 296. A következő, 5. verseny: június 26–28., Németország, Nürburgring.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!