Sport

2015.07.09. 19:13

Több mint száz éves a Lövő SE

Lövő - Sokrétű tevékenységet folytat a Lövői Sport Egyesület: négy különböző szakosztályban edzenek a sportolók, nemcsak helyiek, hanem a környékbeli településekről is járnak ide. Egyik országos és három szakosztály megyei szinten versenyez.

Merklin Tímea

A sport egyesület több mint százéves, szakosztályai közül a legrégebbi és a legnagyobb a labdarúgó szakosztály, ahova 45-50 fő tartozik, a nyolcévesektől a felnőttekig. Jelenlegi vezetője: Kovács Zoltán.

A ritmikus sportgimnasztika szakosztályban 6-20 éves lányok vannak, 30-40 fő – lövőiek és környékbeliek. Sokat hívják őket szerepelni falunapokra és más rendezvényekre, ők alkotják az egyesület legattraktívabb csapatát. Vezetőjük: Szeli Judit.

Az asztalitenisz szakosztály tíz fővel megy Takács Vilmos vezetésével, a sakk azonban harminc fővel, Madarász Miklóssal az élen. Utóbbi csoport olyan sikeres, hogy NB II-es bajnokságban játszanak.

A sakkozó tréningeznek, együtt a fiatalok és az idősek. Fotó: Lövői SE

A Lövői SE elnökétől, Galavics Péter elnöktől megtudjuk: az egyesület legnagyobb támogatója a helyi önkormányzat, szakosztályonként eltérő támogatást kapnak. Pályázatok révén tudják gyarapítani a sportfelszereléseiket, ezek által javítanak a versenyeztetés minőségén. A sikeres pályázatoknak köszönhetően az SE kívül-belül felújított öltözővel rendelkezik, amelynek napelemes az energiaellátása. Szintén pályázat útján nyertek egy kilencfős kisbuszra való pénzt, szeptemberre meglesz a járgány. Az elnök azt is elmeséli, hogy a sportpálya szép, rendezett környezetének köszönhették, hogy tavaly három európai női utánpótlás labdarúgó válogatott tartott edzéseket Lövőn. Bükön volt a verseny, ott is laktak, de Lövőre jártak át tréningezni.

Galavics Péter szükségesnek látja hangsúlyozni: az egyesület életében a szakosztályok vezetőin kívül sok segítséget nyújtanak az SE vezetőségi tagjai – Kovács Zoltán, Doktor Zoltán, Bujdosó Péter, Horváth András és Gyurasits Csaba – nélkülük ezt a sokrétű feladatot nem lehetne ellátni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!