Sport

2015.08.06. 15:26

Rajtra kész a Viktória - Három új játékos érkezett Szombathelyre

Szombathely - Kapust, középpályást és támadót is igazolt a jövő hétvégi bajnokságra készülő Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Az előző bajnokságot az ötödik helyen záró Viktória három új játékost szerződtetett a nyáron, és ugyanennyi távozott. A 20 éves, nyolcszoros válogatott kapus Bíró Barbara Újpestről egy évre kölcsönben érkezett. A 23 esztendős, korábbi U19-es válogatott kerettag középpályás Fábián Dóra 2006 és 2010 között az FTC-ben futballozott, majd 2013-ban fél évig a BMI futsalgárdájában szerepelt. A 18 éves, U17-es, majd U19-es válogatott támadó Rózsa Cecília az FTC-ben, legutóbb pedig az Astrában játszott. A távozók: Marsai Nikolett az osztrák harmadosztályú Hofba, Dénes Dorka és Széles Viktória pedig a román elsőligás ASA Tirgu Muresbe igazolt.

- Mivel az Újpest kiesett az NB I-ből, mindenképpen váltani akartam, nem szerettem volna a másodosztályban védeni - mondta Bíró Barbara. - Az összes NB I-es csapat megkeresett, így az FTC és az MTK is, ám hozzájuk azért nem akartam igazolni, mert mindkét helyen válogatott kapus véd. A Viktória szimpatikus volt számomra, és noha itt sem lesz könnyű beverekedni magam a kezdőbe, mindent megteszek ezért. Ami a céljaimat illeti, a csapattal a felsőházban szeretnék végezni, jó lenne a harmadik helyet megkaparintani. Emellett pedig szeretnék a válogatott elsőszámú kapusa lenni.

- Párom, Öreglaki Norbert a Haladás futsalcsapatában játszik, egyszer elmentem egyik edzésükre, és úgy tűnik, nem mozoghattam ügyetlenül, mert a Viktória megkeresett - jelezte Fábián Dóra. - Ám akkor még nem fejeztem be az egyetemet, így nem költöztem Szombathelyre. Nyáron aztán ismét felvették velem a kapcsolatot a vasi klubvezetők, és megegyeztünk. Miután jó néhány éve nem futballoztam nagypályán, kell egy kis idő, mire fizikálisan utolérem magam. Ez az egyik célom, a másik, hogy visszanyerjem régi formámat. A csapattal szeretnék a felsőházban végezni. A lányok barátságosan fogadtak, nagyon közvetlenek, jó a hangulat, és az edzések is tetszenek.

A vasiak három új szerzeménye. Rózsa Cecília (balról), Fábián Dóra és Bíró Barbara

- Az Astrában ősszel még futballoztam, ám egy deréksérülés miatt tavasszal nem léphettem pályára - fogalmazott Rózsa Cecília. - A nyáron megkeresett a Viktória, egy hétig Szombathelyen edzettem, és mivel kölcsönösen elégedettek voltunk egymással, megegyeztünk. Úgy látom, jó közösségbe, összetartó csapaba kerültem, a kezdeti nehézségek után már beilleszkedtem. Csatár vagyok, így szeretnék minél több góllal hozzájárulni a csapat sikeres szerepléséhez a harmadik helynél nem adom alább.

- A három játékos leigazolásával befejeztük az erősítést, több érkezőnk nem lesz - mondta Kiss Tamás, a vasiak technikai vezetője. Komoly fegyverténynek tartjuk, hogy bár fiataljainkat így például Szakonyi Emesét, Magyarics zoét, Kiss Zsófiát több csapat is megkereste, sikerült őket Szombathelyen tartanunk. Az osztrák válogatott Heike Manhartot pedig többek között az FTC és az MTK is vitte volna, de Németországból és Ausztriából is voltak ajánlatai ám ő is maradt.

A Viktória jövő szombaton 14 órakor az MTK ellen hazai pályán kezdi a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!