Sport

2015.08.26. 18:05

Sportoltak a szívesek - Tekében és úszásban is taroltak a vasiak

Szolnok - Remekül teljesített a Vas Megyei Szív Egyesület és az Egészségért Úszó Klub közös csapata a szív egyesületeknek 26. alkalommal kiírt országos sporttalálkozón.

Tóth Gábor

A szombathelyi polgármesteri hivatal pályázati támogatásával a Vas Megyei Szív Egyesület és az Egészségért Úszó Klub közös, 19 fős csapattal utazott el Szolnokra. A Vas megyei színeket képviselő amatőr sportemberek remekül teljesítettek az országos, 350 versenyzőt felvonultató erőpróbán, hét arany-, hat ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza.

A szombathelyi tekecsapat (Pegán József, Molnár Gyula, Fider József, Palkó János) bajnoki címet szerzett. Egyéniben Molnár Gyula a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Pegán József bronzérmes lett. Úszásban (50 m gyors, mell, hát) is remekeltek a vasiak. Szabó János két arany- és egy ezüstérmet gyűjtött be. Hentsey Péter három bajnoki címet szerzett. Bandi Katalin két ezüstéremig jutott, míg Mészáros Istvánné háromszor állhatott a dobogó második fokára.

A kétnapos erőpróbán asztaliteniszben, atlétikában, kosárlabda büntetődobásban, íjászatban, kispályás labdarúgásban, lábteniszben, röplabdában, sakkban, tekében és úszásban mérte össze erejét 13 városi küldöttség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!