Sport

2015.09.11. 14:44

Az utolsó futam - Szombathelyi, rumi dobogósok

Szombathely - Az utolsó, a Szabadidőközpontban rendezett idei 6. futammal befejeződött a 2015. évi országos roncsderbibajnokság.

Tóth Gábor

A szombathelyi futammal befejeződött a 2015. évi országos roncsderbibajnokság a négy egyesület pilótái hat versenyt teljesítettek az idén. A Szabadidőközpontban ismét remek szervezés, jó hangulat, közel ezer szurkoló, érdeklődő várta a bajnoki helyezésekért kiélezett csatákat vívó robcsderbiseket. Összesen 65 autó alkotta a mezőnyt, ám nevezés enneél jóval több érkezett, hiszen volt, hogy egy autóm olykor több gazdát is szolgált, több kategóriában állt rajthoz. A mezőnyben természetesen ott voltak a házigazda Auto-Crash Szombathely SE, valamint a másik vasi klub, az Autó Sport Klub Rum pilótái. Akik jól teljesítettek, többen közülük pedig az összetett pontversenyben is felállhattak a dobogóra.

- Jól sikerült a futam, mind a versenyzők, mind a versenybírók, mind a nézők elégedettek voltak. Ez köszönhető annak, hogy a szombathelyi pálya az egyik legjobb az országban, nekünk pedig már nagy tapasztalatunk van rendezésben - árulta el Pintér Endre, az Auto-Crash Szombathely SE vezetője, egyben az országos roncsderbiszövetség alelnöke. Nagyon szép eredményekkel zárták a szezont mind a szombathelyi, mind a rumi pilóták soha rosszabb évet! Ugyanakkor a gazdasági viszonyok azért éreztették hatásukat a sportágunkban, több klub szünetelteti a működését, több pálya eltűnt a versenynaptárból. Érdekes viszont, hogy a versenyzői létszám emelkedik, idény közben sok pilóta csatlakozott a négy működő szombathelyi, rumi, kustánszegi, kerkabarabási egyesület valamelyikéhez. De az ígéretek, a megbeszélések alapján örömmel mondhatom, hogy a jövő évi kiírásban már ismét több klub, több pálya szerepel.

Roncsderbi vezetője, ob, 6. futam, Szombathely, vasi érmesek, szuperfutam: 2. Berta Norbert (Szombathely). Épített kategória: 2. Tóth Péter (Rum). Széria nagy: 2. Pék Balázs (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Széria kicsi: 1. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Berta Norbert (Szombathely). Széria közép: 2. Viszket Krisztián (Rum), 3. Suborits Viktor (Rum). Lada: 2. Lájer Róbert (Szombathely), 3. Nagy Dávid (Szombathely). Női: 1. Mórocz Patrícia (Szombathely). Ifi II.: 1. László Dániel (Rum). Ifi III.: 3. Németh Laura (Rum).

Végeredmény, 2015, vasi érmesek, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely). Épített: 2. Vendli Gábor (Szombathely). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Széria kicsi: 2. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Berta Norbert (Szombathely). Széria közép: 2. Viszket Krisztián (Rum), 3. Németh Máté (Rum). Lada: 2. Lájer Róbert (Szombathely), 3. Friss Imre (Szombathely). Női: Dancs Gertrúd (Szombathely). Ifi II.: 1. László Dániel (Rum). Ifi III.: 2. Németh Laura (Rum). Csapatverseny: 1. Kustánszeg 180 pont, 2. Auto-Crash Szombathely SE 174, 3. Autó Sport Klub Rum 156.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!