Sport

2015.09.17. 15:18

Kick-box érmek a döntőből: Kvalifikáltak a világbajnokságra

Budapesten - Remekül szerepeltek a vasi klubok versenyzői a light-contact és kick-light szabályrendszerben kiírt kick-box nyílt felnőtt és veterán magyar bajnoki döntőben.

Tóth Gábor

A Perfect Change-Metex05 Controll SE hat versenyzővel vett részt a budapesti erőpróbán – a klub delegációja négy arany- és öt bronzéremmel tért haza. Az egyesület kick-box szakosztályából Bárdosi Sándor, Grünczeisz Patrik, id. Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán (versenyzőként és edzőként), a kung-fu szakosztályból pedig Hangay Péter, Pintér Bálint és Koszogovits Mihály (edzőként) vett részt az ob-n.

A Controll SE három magyar bajnoka: balról ifj. Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán és id. Bárdosi Sándor. Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

Grünczeisz Patrik első éves juniorként először szerepelhetett a felnőttek döntőjén, -57 kg kick-light szabályrendszerben állhatott dobogóra. A friss Európa-bajnok Bárdosi Sándor (-79 kg) light-contactban bronzérmet szerzett. Lábfejsérülése miatt kérdéses volt, hogy a folytatásban ki tud-e állni az esélyesebb kategóriájában, kick-light-ban. Végül vállalta a mérkőzéseket és magabiztos teljesítménnyel szerezte meg negyedik felnőtt bajnoki címét. A hatszoros világbajnok Dancsó Zoltán (light-contact, -89 kg) esélyeshez méltóan teljesített, a 19. magyar bajnoki címét ünnepelhette. Id. Bárdosi Sándor -74 kilóban, veterán korcsoportban először lépett tatamira, kick-light és light-contact szabályrendszerben is aranyérmet nyert. A kung-fu szakosztály versenyzői közül Hangay Péter (-69 kg) light-contactban, míg Pintér Bálint (-79 kg) a light-contact és a kick-light mezőnyében jutott bronzéremig.

Pődör Csaba a két serleggel. Fotó: Agrobio Classic KickBox Club

A felnőtt bajnoki címet szerzett sportolók – Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán, id. Bárdosi Sándor – mint válogatott versenyzők kvalifikálták magukat az októberi, belgrádi kick-light K1, low-kick WAKO világbajnokságra, illetve a novemberi, dublini light-contact, point-fighting WAKO kick-box világbajnokságra.

Az Agrobio Classic KickBox Club két versenyzőt nevezett. Pődör Csaba (+94 kg, veterán) light-contactban a négy között egy csepeli versenyzőt búcsúztatott simán, majd a fináléban a beremendi Tóth Istvánnal vívott nagy csatát, és nyerte meg a színvonalas mérkőzést. Kick-light-ban megismétlődött a light-döntő párosítása, de itt már nagy fölénnyel diadalmaskodott a szombathelyi sportoló. Pődör Csaba így már háromszoros veterán bajnoknak vallhatja magát, és utazhat a dublini, novemberi vb-re (igaz, a klub még nem döntött a részvételről). A térdsérüléssel bajlódó Pék Martin (light-contact, 84 kg) élete első döntőjében a harmadik helyet érte el.

A körmendi Castrum Sec-Dinamica SE versenyzőjének, Joó Virágnak (-60 kg, light-contact) az első erőfelmérője volt a felnőttek között, tisztességgel helytállt, még bele kel erősödnie a mezőnybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!