Sport

2015.09.07. 14:39

Nagy sikert aratott a Nagy Sportágválasztó

Szombathely - Pénteken és szombaton a Savaria Egyetemi Központ adott otthont a Nagy Sportágválasztónak - nagy sikert aratott a rendezvény.

Tóth Gábor

A vasi megyeszékhelyen 2010-ben rendezték meg először a Nagy Sportágválasztót – vagyis az elmúlt napokban már 6. alkalommal hozta tető alá a rendezvényt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, a Pannonsport Kft. és a Nyugat Magyarországi Egyetem-Savaria Egyetemi Központ. Pénteken és szombaton több mint 30 sportággal, mozgásformával ismerkedhettek meg az érdeklődők. Remek hangulatban, aprólékos szervezés közepette.

– A Nagy Sportágválasztó ismét beváltotta a hozzá fűzött reményeinket – árulta a el a főszervező Pannonsport Kft. ügyvezetője, Kalmár Attila. – A két nap alatt közel 2800-an regisztráltak – pénteken zsúfolásig megtelt a csarnok és az udvar, szombaton a szemerkélő eső azért egy kicsit belezavart a programba. Jöttek kicsik és nagyok, óvódások és középiskolások, családok, csoportok, egyesületek. Olykor-olykor még a felnőtteket is magával ragadta az izgalom, bele-belekóstoltak a különféle sportágakba. Nagy örömünkre több neves sportoló, sportvezető, edző is tiszteletét tette a rendezvényünkön, így például Kálmán László, Márkus Erzsébet, Tóth Miklós, vagy éppen Mészöly Géza. Az egyetem ismét tökéletes házigazdának bizonyult, a hallgatói közösség, az oktatói stáb, az intézmény vezetése remekül dolgozott, sokat tett a sportágválasztó sikeréért. Bízom benne, hogy sok gyerek, aki most még csak ismerkedett a sportágakkal, a közeli jövőben már egyesületi szinten sportol. Részünkről pedig azt ígérhetem, hogy jövőre természetesen nem marad el a folytatás! – zárta szavait Kalmár Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!