Sport

2015.10.10. 18:32

A Kecskemét is kapitulált Körmenden

Gyakorlatilag egyetlen percig sem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri meg a mérkőzést, amelyen a Kecskemét sérülés miatt nélkülözte egyik idegenlégiósát, Ivosevet. A Körmend könnyed játékkal, magabiztosan nyert, megőrizve bajnoki veretlenségét.

Németh Zsolt

Egis Körmend – KTE-Duna Aszfalt 93–57 (20–13, 22–11, 22–14, 29–19)

Körmend, 2000 néző V: Györffy, Hegedüs, Sallai

KÖRMEND: PERRY 22/6, Channels 9, ERENCZ 10/6, DICKERSON 14/3, Duinker 12

Csere: Katura 9/3, Lakosa 4, Tóth N. 10, Németh Á. 3/3, Sömenek -.

Vezetőedző: Teo Csizmics

KECSKEMÉT: Pongó Má. 7/3, Pongó Ma. 9, Djerasimovic 10, Hegedüs 4, KARAHODZIC 13

Csere: Kovács P. 8/3, Mészáros 2, Jakab 4, Kovács B. -.

Vezetőedző: Boris Maljkovic

Az eredmény alakulása. 7. p.: 16-6. 8. p.: 16-11. 14. p.: 30-18. 17. p.: 38-20. 24. p.: 52-31. 27. p.: 58-35. 32. p.: 70-40.  p.:

Ezúttal 25 szolgálati időn kívüli honvéd vendégeskedett a körmendi csarnokban. Ismét vastaps fogadta őket a találkozón, amely vendég kettessel indult, de hamar átvette az irányítást a Körmend. Eleinte Perry volt elemében, majd Duinker zsákolása után már tíz volt közte, jött az első vendég időkérés. Pongó Máté kosaraival, köztük egy triplával zárkózott a KTE. De csak öt pontig sikerült. A kisszünet után Channels már a harmadik személyi hibáját kapta, de más oka nem igazán volt az idegeskedésre a hazaiaknak. A 14. percben átlépte a különbség a tíz pontot, miután már nem először lopott labdát és dobott könnyű kosarat a Körmend. Ezt is lehetett fokozni, amikor a frissen beállt Németh Ákos közreműködésével újabb labdát szereztek a piros-feketék, Perry pedig a palánk mögül pörgette vissza a gyűrűbe a játékszert. Tombolt a publikum, a különbség pedig 18 pont is volt már, és ez a nagyszünetig meg is maradt. Vendégoldalon Ivosev bemelegített ugyan, de az előző mérkőzésen felrepedt állát kímélve inkább nem vállalta a játékot, nehogy komolyabb sérülés legyen a vége. Hiányzott a légiós a kecskemétiektől, szűk volt a rotáció. A második félidő első percei kölcsönös találatokkal teltek, aztán a játékrész közepe után növelte előnyét a Körmend. Mínusz 21-nél kért időt Maljkovics mester. Nem sok foganatja volt a szavainak, mert Dickerson alaposan belőtte magát. Tíz pontot gyűjtött csak ebben a negyedben és már 29 is volt közte. Aztán meglett a harminc is, Duinker két büntetőjével, a közönség ovációja közepette. Folyamatosan ünnepelt a hazai publikum, és már hat perccel a vége előtt felállásra szólította fel az ülőket a szurkolótábor, 77-47-nél. Bár Pongó Martin zsinórban két duplát szerzett, továbbnyílt az olló és ekkor már mindenki csak a végét várta, a fontos kérdések sokkal korábban eldőltek. Igazi kosárünnepet tartottak négy nap alatt másodszor is Körmenden.

Teo Csizmics: – Igyekeztünk lendületesen kezdeni a mérkőzést, hogy az elején könnyű kosarakkal tudjunk kezdeni, nem szerettem volna, ha négy nappal az előző találkozó után nem megfelelő erővel, intenzitással játszunk. Örülök annak, hogy a csapatom megvalósította, amire az edzéseken készültünk, a védekezés is rendben volt. Gratuláltam is a fiúknak, hiszen három győzelemmel, jól kezdtük a szezont, ami nagyon fontos. Most már előre nézünk, hiszen még szorosabb sorozat vár ránk, hamarosan indul az Európa Kupa is.

Boris Maljkovic: – Gratulálok a Körmendnek, nagyon jól játszottak ma este! Ez egy nemzetközi szintű csapat, amely nagyon agresszíven kosarazott. Mi nem tudtunk megfelelően teljesíteni, ráadásul a lepattanózásban is alaposan alulmaradtunk, ha jól láttam, 25 volt a különbség. Ez is hozzájárult a nagyarányú sikerükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!