Sport

2015.10.07. 18:55

A másodikat is behúzta a Körmend

Az elején hengerelt, a végén szenvedett, de győzött az Egis Körmend az Alba Fehérvár ellen. A piros-feketék könnyed, látványos játékkal elhúztak, a szünet után viszont a feljavuló légiósok által húzott vendégek domináltak, a hazaiak kapkodtak. A szoros végjáték azonban nekik sikerült jobban.

Németh Zsolt

Egis Körmend – TLI-Alba Fehérvár 77–76 (21–10, 22–20, 17–28, 17–18)
Körmend, 1800 néző V: Kapitány, Boros, Kulcsár
KÖRMEND: PERRY 21/9, CHANNELS 13/9, Ferencz 7/3, DICKERSON 16/3, Duinker 6Csere: Katura 8/6, Tóth N. -, Lakosa 6.Vezetőedző: Teo Csizmics
ALBA: Simon 5/3, MYLES 19/3, Markovics 5/3, SPURLOCK 22/15, Lóránt 8Csere: Supola 2, CHERY 6/6, Tóth P. 4, Csorvási 5.Vezetőedző: Branislav Dzunic
Az eredmény alakulása. 5. p.: 12-0. 8. p.: 16-8. 12. p.: 27-10. 19. p.: 41-29. 26. p.: 50-48. 29. p.: 58-56. 33. p.: 63-64. 40 p.: 77-76.
Kipontozódott: Lóránt 39. p.

Mindkét gárda keretében voltak kérdőjelek a mérkőzés előtt. A vendégeknél a szívproblémák miatt orvosi vizsgálatra küldött Kenny Chery zöld utat kapott, ugyanakkor a frissen a csapathoz hívott Shawn Glover még nem léphetett pályára. Egy új intézkedés szerint ugyanis, az új kosarasok játékengedélyét legkésőbb két és fél nappal a mérkőzés előtt meg kell kérni az őt szerződtető klubnak. Glover pedig hétfőn érkezett, nem fért bele ebbe a határidőbe.A hazaiaknál két sérült játékos szereplése volt kérdéses. Wesley Channels és Farkas Attila is bemelegített társaival, de utóbbi játékára nem számíthattak a piros-feketék. Mint később kiderült, Channelsére annál inkább. A találkozót vendégként tekinthette meg húsz honvéd is, akik a közeli határvidéken teljesítenek szolgálatot a migránshelyzet okán és a csarnok szomszédságában lévő kollégiumban vannak elszállásolva. Őket, és rajtuk keresztül bajtársaikat is köszöntötték a bemutatáskor.

Villámrajtot vett a Körmend. Amíg fehérvári részről minden dobás kimaradt, addig a hazaiaknak szinte minden sikerült. Az 5. percben 12-0-nál kért időt Branislav Dzunic, de utána Perry dobott két büntetőt, 14-0 állt a táblán. A vendégek nem találták a körmendi védelem kulcsát, a másik oldalon viszont nagy kedvvel és többnyire pontosan vállalkoztak dobásra, különösen Channels. Az első fehérvári pontokat Markovics szerezte büntetőből, éppen a negyed közepén. Aztán tízen belülre is került az Alba, de csak átmenetileg. A második negyed elején újabb két triplával cincálta Dzunic mester idegeit a Körmend. 27-10-nél már nagynak tűnt a különbség. Cheryt vitte leginkább a szíve az albások közül, ő szerezte az első vendég hármast, majd még egyet is. Markovics is betalált, Csizmics mester is mega köré gyűjtötte játékosait, mert pontatlanabbá vált a hazaiak támadójátéka. A nagyszünetben így is 13 pont volt közte. (43-30)

Viszonylag gyorsan eltűnt a különbség, mert váltani tudott védekezésben a vendégcsapat, Spurlock pedig megtalálta a jó irányzékot. Zsinórban négy triplát süllyesztett el, a 26. percben kettőre olvadt a hazai előny, Csizmics mester kért időt. Perry pontjaival igyekezett tartani az előnyét a Körmend, és 54-48-nál ismét a vendégpad kért időt. Nagy taktikai csata folyt pályán és azon kívül, némi kakaskodás is volt a pályán, de sportszerű volt a rangadó. És egyre szorosabb. Az utolsó negyed előtt ki is egyenlíthetett volna az Alba, de Spurlock dobása ezúttal lejött a gyűrűről, 60-58-ról várták a negyedik játékrészt a csapatok. Csorvási gyorsan egyenlített, majd a szintén feljavuló Myles pontjai után már eggyel a vendégek voltak előrébb. Spurlock ötödik triplájával pedig már héttel. A szurkolókon nem múlt, elképesztő hangulat volt a csarnokban, de a játékvezetőket sem szerették a drukkerek. Lakosa sportszerűtlen hibája után elléphetett volna az Alba, mégis a Körmend vette át a vezetést Dickerson kosarával, 48 másodperccel a vége előtt. Ekkor még nem gondolta senki, hogy ez lesz a végeredmény, hiszen a kihagyott fehérvári akció után Lakosa büntetőzhetett, és bár egyik sem ment be, kivédekezte az Alba támadását és ezzel nyert az MTE.

 

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nyílt, nagyszerű mérkőzés volt. Remekül kezdtünk, de most épp a korábban mindig erős harmadik negyedünk nem sikerült. Pedig elmondtam az öltözőben, hogy könnyen fordulhat a kocka, ha az ellenfél betalál. Jobban is védekezett az Alba és egyénileg jobb teljesítmények jöttek tőlük a harmadik negyedben, át is vették a vezetést. Örülhetünk a győzelemnek, büszkék is lehetünk, de van javítanivalónk.

Branislav Dzunic: – Gratulálok a hazai csapatnak, megdolgoztak a győzelemért. Én sem tudok semmi rosszat mondani a csapatomról, harcoltunk, megfordítottuk a meccset, nagy esélyünk volt a győzelemre, de a végjátékban a hazaiak kicsit tudatosabban játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!