Sport

2015.11.12. 14:58

Győzött a HVSE II. - NB I/B-s és NB II-es sakkbajnoki forduló

Megyei körkép – Csupán a HVSE-Infraplan II. csapatának sikerült győznie a vasi csapatok közül az NB I/B-s és NB II-es sakkbajnokság hétvégi fordulóiban.

Horváth Erika

Haladás VSE-Infraplan II.– MTK Budapest 6,5-5,5. – Szombathely, NB I/B-s sakk csapatbajnoki mérkőzés.

A legfeljebb 5 pontosra tervezett mérkőzésen nagyon jó eredményt ért el a Haladás az egyik bajnokesélyes ellen. A tízéves Borhy Marcell győzelemmel mutatkozott be az NB I/B-s csapatban. Győzött: Ruck T., Pergel, Egri L., Borhy. Remizett: Magyar, Németh D., Rövid, Szukics, Gombos.

Szentgotthárd-Alsószölnök STE–Aquaprofit-NTSK II. 3-9. – Szentgotthárd, NB I/B-s sakkmérkőzés.

A csoport favoritjával szemben nem volt esélye a szlovén bajnokságban szereplő játékosait nélkülöző alsószölnökieknek. Remizett: Takács B., Békefi, Makk R., Bartók, Takács K., Király.

Haladás VSE-Infraplan III.–Széchenyi ESE 6-6. – Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

Nagy adok-kapok után két nyerőesélyesnek tűnő állást is elvesztettek a hazaiak. ÖsszGyőzött: Varga T., Gaál, E. Tóth T., Vida. Remizett: Joó, Takács A., Gaal A., Pál.

Z.BakiAgrocentrum–Arborétum Herény SE 7-5. – Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

A táblánként átlagban több mint 200 Élő-ponttal erősebb zalai csapat ellen szerzett 5 pont dicséretes teljesítmény az Arborétum csapatától. Győzött: Kiss B., Mesits, Császár. Remizett: Kiss R., Gábor, Kiss L., Barasits B.

Spartacus Sportkör–Sárvári SC 7,5-4,5. – Keszthely, NB II-es sakkmérkőzés.

Bár erősen tartalékos volt a Sárvár, akár fordított eredmény is születhetett volna. De az utolsó három-négy órában rengeteg hibát vétettek, és négy „fehér partit” is elvesztettek. Győzött: Katona, Szép. Remizett: Ollé, Gergácz B., Ongai, Gál C., Szabó M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!