Sport

2015.11.20. 15:09

Rapporték és Ruckék is nyertek

Reykjavík – Mind a magyar férfiak, mind a nők győztek az izlandi sakkcsapat Európa-bajnokság 6. fordulójában.

Horváth Erika

A magyar férficsapat a regnáló világbajnok, világranglistaelső Magnus Carlsennel felálló norvég együttessel találkozott. Lékó Péter játszott ellene az első táblán – nem született meglepetés. A másik három játékos viszont győzelmet jelentő 2,5 pontot gyűjtött, Balogh Csaba és Almási Zoltán nyert, a második táblán a Haladás VSE nagymestere, Rapport Richárd (2693) sötéttel remizett Jon Ludvig Hammerrel (2682). Magyarország–Norvégia 2,5-1,5

Az első hat fordulóban  a 19 éves Rapport Richárd szerezte a legtöbb pontot a magyar csapatból, 4 pontnál jár Fotó: Magyar Sakkszövetség

A szombathelyi  Ruck Róbert vezette női csapat is 2,5-1,5-re nyert a nála előkelőbb helyen jegyzett Németország ellen. Papp Petra szerzett teljes pontot, Vajda Szidónia, Mádl Ildikó és Rudolf Anna döntetlent ért el.

Hat forduló után mindkét magyar együttes a negyedik helyen állt. Pénteken a férfiak a hetedik helyen álló Spanyolország, a nők az éllovas Oroszország együttesével találkoztak. A kilencfordulós Eb vasárnap zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!