Sport

2015.12.02. 14:45

Dancsó-bronz a tizedik kick-box vb-ről

Dublin - Bronzéremmel tért haza az Írországban rendezett WAKO kick-box világbajnokságról a szombathelyi Perfect Change-Metex05 Controll SE kiválósága, Dancsó Zoltán.

Tóth Gábor

Az írországi vb-n 63 ország közel ezer versenyzője indult. Ott volt a mezőnyben a hatszoros világbajnok Dancsó Zoltán is. A közel 38 éves szombathelyi sportoló -89 kilóban, light-contact szabályrendszerben nevezett. A mezőny egyik legrutinosabb, legnevesebb versenyzője kiemeltként a nyolc között kezdte meg a küzdelmet. A négy közé jutásért a német Oliver Seegert verte biztosan. Az elődöntőben aztán az ukrán favorit, Artem Belov következett. Dancsó ismét remek, technikás teljesítményt nyújtott. Ám a mérkőzés végére kijött a korosztálybeli különbség, az ukrán robbanékony, villámgyors kombinációival néhány pontos előnyre tett szert, amit végül meg is tartott. „Kicsi" így a 10. amatőr világbajnokságát - hat arany és három ezüst után - bronzéremmel zárta.

A sportág legendája, Dancsó Zoltán (jobbra) a vb-bronzéremmel, és edzője, Koszogovits Mihály. Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

- Elégedett vagyok a bronzéremmel, tényleg tudtam örülni a harmadik helynek, hiszen a felkészülés alatt és a két dublini meccsen is mindent beleadtam - árulta el Dancsó Zoltán. - Ez a vb egy tökéletes lehetőség arra, hogy méltóképpen zárja le a pályafutásomat - az első világbajnokságom még 1997-ben volt, hát nem ma történt. Pszichésen, fizikailag rendben vagyok, az erő, a rutin, a technika, a tudás megvan. A nálam 15--8 évvel fiatalabb versenyzőkkel viszont egyre nehezebben tartom a lépést sebességben. Az ukrán fiútól is csak azért kaptam ki, mert gyorsabb volt, lassan reagáltam. Tudni kell abbahagyni. Eredményes, szép pályafutást tudhatok magam mögött, büszkén búcsúzhatok. Biztosan tudom, hogy többé nem lépek pástra versenyen.

- Csodálatos pályafutás van Kicsi mögött, hiszen mind a tíz világbajnokságáról éremmel tért haza. Csak gratulálni lehet ehhez a teljesítményhez - fogalmazott a vb-n a magyar válogatott és Dancsó edzőjeként is részt vevő Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik