Sport

2016.02.27. 18:00

A végén robbantott a Körmend Nyíregyházán

Ahogy a kupadöntőn, úgy a Nyírségben is nagyon mélyről, ezúttal 24 pontos hátrányból fordított az Egis Körmend.

Németh Zsolt

Sokáig nagyon gyengén dobtak a piros-feketék, de a harmadik negyed végétől rengeteg labdát szereztek, amelyekből elképesztő rohanással, 13-35-ös negyedet teljesítve nyerték meg a veszni látszó mérkőzést.

MARSO Nyíregyházi KK – Egis Körmend 84–90 (32–21, 16–14, 23–20, 13–35)

Nyíregyháza, V: Farkas, Jakab, Balog

NYÍREGYHÁZA: UNRUH 27/18, Bus 7/3, Krstanovics 10, WARE 16, MILLER 14/6

Csere: Szavics 3/3, Nagy K. 1, Kósa 6/6

Vezetőedző: Sitku Ernő

KÖRMEND: PETTY 13/3, CHANNELS 17/3, MCKINNEY-JONES 30/9, Tóth N. 4, Duinker 10

Csere: FERENCZ 9/6, Lakosa 2, Farkas 5.

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 6. p.: 20-13. 9. p.: 26-19. 13. p.: 39-23. 16. p.: 41-23. 22. p.: 55-36. 25. p.: 64-40. 32. p.: 71-62. 37. p.: 73-80.

Kipontozódott: Miller 35. p.

A hetedik kupasikere utáni első bajnokira készülő körmendiek már pénteken reggel elutaztak Nyíregyházára, és este edzésen ismerkedtek a Bujtosi csarnokkal. A sérült Cole Dickerson hiányában Tóth Norbert kezdett négyes poszton. A hazaiak villámrajtot vettek, 10-4-re majd 20-13-ra is vezettek. A felzárkózási kísérleteket Unruh hármasai verték vissza. Szavics triplája után már kilenccel ment a Nyíregyháza. Ötig zárkózott a Körmend, de Unruh tarthatatlannak bizonyult. Harmadik hármasa után faulttal együtt dobott kosarat, 32-21-re vezettek a hazaiak 10 perc után. Nem változott a játék képe, a vendégek sok dobást rontottak, nem úgy Sitku Ernő játékosai. A 13. percben már 16 volt közte, Teo Csizmics igyekezett tanácsokkal ellátni csapatát. Úgy tűnt, hogy kevés sikerrel, mert a körmendiek szinte mindent kihagytak és a játékrész második felében már 18-ra nőtt a különbség. Duinker pontjai törték meg a kosárcsendet majd a center labdát is lopott. Tóth Norbert kettese után tizenhárom pont maradt a hátrány a nagyszünetre. Nem jött igazi változás ezt követően sem. 7-1-es hazai rohanás után 19 pontos hátrányban volt a továbbra is rosszul dobó Körmend. Farkas kettest szerzett, de Unruh ötből ötödik hármasát süllyesztette el, megvolt a húsz közte, aztán jött a hatodik Unruh tripla. Miller sem akart lemaradni, már tíz távoli kosárnál jártak a nyírségiek. 24 pontos hazai vezetésnél kevesen bíztak a vendégsikerben, de Ferencz hármasa húszon belülre hozta a csapatát, amely szigorított a védekezésén és 71-55-ig zárkózott a negyed végére. Ami ezután jött, arra senki sem számított. A Körmend folyamatos labdaszerzésekkel 12-0-s rohamot repesztett, hiába kért közben időt Sitku Ernő, nem volt megállás. Channels büntetőivel, hat perccel a vége előtt kiegyenlített a Körmend, majd szintén Channels pontjaival már vezetett is. McKinney-Jones táltosodott meg, nem csak pontszerzésben, lepattanózásban is. A tripláját követően a negyed állása 2-23-volt és már öttel ment a Körmend. Tóth Norbert kettese és Perry triplája után pedig már nyolccal. A végjátékba még néhány kihagyott büntető is belefért. Gyenge első 26 perc után elképesztő fordítással nyert az MTE.

Sitku Ernő: – Nem tudom, mekkora előny kell ahhoz, hogy meg tudjuk tartani. Jól játszottunk sokáig, de a kritikus helyzetekben nem tudtunk fegyelmezetten támadni, nem tudom ennek az okát. Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk!

Teo Csizmics: – Ez egy őrült mérkőzés volt! A hét eleji rövid pihenő óta arra igyekeztem felkészíteni a csapatot, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Nyíregyházán. Sokáig nem az történt ma, amit vártam, amit elterveztünk, de nem volt szabad elvesztenünk a nyugalmunkat. Nagyon mélyről, nem is tudom, honnan gyűjtött erővel fordították meg a találkozót a játékosaim, boldog vagyok!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!