Sport

2016.02.01. 15:35

Ligeti ötödik a párizsi Grand Prix-n

Párizs - A Haladás VSE szabadfogású birkózója, Ligeti Dániel ötödik helyet szerzett a párizsi Grand Prix-verseny 125 kg-os súlycsoportjában.

Horváth Erika

A 21 ország versenyzőit felvonultató viadalon Magyarországot tízen képviselték, köztük a Haladás VSE két versenyzője. Az 125 kilós, Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel szerepelt jobban. Első meccsén technikai tussal kerekedett felül az Ázsai-bajnoki ezüstérmes, mongol Nacagszurenen. Következett a tavalyi világbajnokságon 97 kilóban ötödik - tehát olimpiai kvótát szerző - iráni Tahan - őt pontozással, 5-1-re győzte le a szombathelyi birkózó. Veréb István 26 esztendős tanítványa az elődöntőben is iráni ellenfelet kapott: a Londonban olimpiai bronzérmes, két éve vb-második, Ázsia-bajnok Gaszemi azonban már kifogott rajta, 11-2-re kapott ki tőle. Nagy hal jutott Daninak a bronzmérkőzésen is a már amerikai állampolgár, vb-bronzérmes Dlagnev személyében. A kiélezett küzdelem 2-2-vel zárult. Mivel az utolsó akció Dlagnevé volt, ő kapta a bronzérmet, Ligeti pedig az ötödik helyen zárt. A minap a 74 kilóban rangsorversenyt nyerő Molnár Bálint is lehetőséget kapott a válogatottban. Csaknem négy percig tudta tartani magát a junior világbajnok, a tavalyi felnőtt vb-n ötödik, az Európa Játékokon hetedik francia Khadjievvel szemben - technikai tus lett a vége. Bálint számára ezzel véget ért a verseny, mert ellenfele a következő meccsén nagy csatában kikapott.

Ligeti Dániel ötödik lett az év első nemzetközi versenyén. A Haladás VSE olimpiai kvalifikációs versenyekre készülő nehézsúlyúja erős ellenfelekkel birkózhatott a párizsi GP-n. Fotó: Unger Tamás

A magyarok Párizsban két érmet szereztek; az egyiket, a bronzot a 74 kilós, ESMTK-s Nagy Mihály, a másikat, az ezüstöt pedig a Szombathelyen nevelkedett, a Haladásból néhány napja a Csepelhez igazolt, 86 kilós ifj. Veréb István. Három győzelemmel jutott el a fináléig, ahol 7-2-re legyőzte őt a vb-bronzérmes, Ázsia-bajnok, iráni Karimimacsiani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!