Sport

2016.02.03. 18:25

Vb-re készülnek a tekések - Németh Lajos segít a válogatottaknál

Szombathely - A Vas Megyei Tekézők Szövetségének elnöke, a csapatban kétszeres világbajnok Németh Lajos a vb-re készülő válogatottaknál is dolgozik.

Horváth Erika

- Az idő csak ment, ki kellett már alakítani a válogatott kereteket és megkezdeni a felkészülést - adott magyarázatot Németh Lajos arra, hogy mi a helyzet a tekeválogatottaknál. - Az utánpótláskeretek rendben vannak, a felnőtt nőknél viszont már két éve nincsen szövetségi kapitány, a férfiaknál pedig a tavalyi világbajnokság óta. Közeledik az idei egyéni világbajnokság, lépni kellett addig is, míg megtaláljuk a megfelelő embereket a posztra. Tagja vagyok a Magyar Tekeszövetség elnökségének, és én vagyok az edzőbizottság elnöke, amely további tagjainak a szövetségi kapitányoknak kellene lenniük. A helyzet az, hogy már megvan a férfiak kapitánya, a sportág legendás alakja, a kilencszeres világbajnok Csányi Béla személyében. Ám neki áprilisig, míg be nem fejeződik a német bajnokság, Bambergben kell tartózkodnia. Míg haza nem érkezik, addig segítek, és a világhálón értekezünk a feladatokról. A nőkkel én kezdtem a felkészülést, az edzésterveket is én csináltam. A válogatottakkal már túl vagyunk egy keretedzésen, hamarosan újabb összetartás következik.

Németh Lajos mindent tud a tekéről. Most a válogatott kereteknél is kamatoztatja tapasztalatait. Fotó: Kiss Teodóra/archív

Idén május 15. és 28 között a horvátországi Novigrád lesz a tekevilág fővárosa. Először az U18-as korosztály világkupáját rendezik, aztán az U23-asok csapatvilágbajnoksága következik, végül a felnőttek egyéni vb-je. Férfivonalon mind a három korosztályban vannak Vas megyei válogatott kerettagok. Mint Németh Lajos elmondta, az U18-asoknál a Balogunyom TK játékosának, Horváth Mártonnak van nagy esélye a vk-részvételre. A tízfős U23-as keretből nyolcan utazhatnak a korosztályos vb-re, jó eséllyel Cseh Bence (Thermalpark-Szentgotthárd) és Molnár Pál (Vasasszonyfa SE) is. A felnőtt keret nyolcfős, tagja a Répcelaki SE klasszisa, Zapletán Zsombor is. A tavalyi férficsapattal szintén vb-bronzérmes Rudolf Balázs is meghívást kapott, ám ő ezúttal más irányú elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni a válogatottságot. A felnőtt egyéni világbajnokságra Magyarországról hat férfi és öt női versenyző kap akkreditációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!