Sport

2016.02.16. 16:31

Visszalépett a Csörötnek KSK - Elfogyott a megyei II-es gárda kerete

Csörötnek - Visszalépett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságtól (Körmendi-csoport) a Csörötnek együttese. Császár Tamást, a csapat edzőjét kérdeztük az okokról.

Tóth Gábor

- A 2014/2015-ös szezon elején érkeztem edzőnek Csörötnekre - kezdte Császár Tamás. - Egy kiesőjelölt csapatot vettem át, de a srácok vevők voltak a munkára, a háttér rendezett volt, így sikerült középcsapattá feltornáznunk magunkat, az előző bajnokságot a 10. helyen zártuk. Úgy gondoltam, azt reméltem, hogy a 2015/2016-os szezonban folytatódhat a fejlődés. Hát nem így történt. Már az ősszel is létszámproblémákkal küszködtünk. De ennek voltak objektív okai, sérülések, eltiltások, betegségek, munkahelyi, családi elfoglaltságok. A sérültek mára felépültek, az eltiltások pedig lejártak - hiába. Az U19-es csapatunkkal is sokat küszködtünk, olyannyira, hogy már büntetőpontokat is kapott a sokszor hiányos létszámmal felálló utánpótlásgárdánk. Azt reméltem, hogy a téli szünetben rendezzük a sorainkat, aztán megyünk tovább, megindulunk felfelé a tabellán. Ám sajnos a környező csapatok megérezték a vérszagot. Tudták, hogy vannak problémáink, így elkezdték ajánlatokkal bombázni a játékosainkat - többeknek pénzt ígértek. Aztán, ahogyan ilyenkor lenni szokott, szép lassan aláírtak már csapatokhoz a játékosaink - elindult a lavina. De még az U19-es gárdánkat is szétszedték a riválisaink. Megvan a véleményem az efféle „sportszerű” magatartásról - de megtartom magamnak.

- Fáj, hogy egy ilyen patinás, korábban sok szép sikert megélt csapat így végzi. Nagyon magam alatt vagyok, és ezzel az érzéssel nem vagyok egyedül. A játékosokkal megbeszéltük, hogy együtt maradunk, kitartunk, végigcsináljuk a szezont, mégsem tudtak ellentmondani a csábítóknak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vége felé már nem is igen volt gazdája a csapatnak. Én futkostam a papírmunkával a szövetségbe, én intéztem a sportorvosikat, én írtam a jegyzőkönyvet. Sőt, 55 éves fejjel három bajnokin is játszanom kellett, mert olyan kevesen voltunk. Abban azonban nagyon bízom, hogy előbb-utóbb helyreáll a rend Csörötneken, és a csapat ismét a régi fényében fog tündökölni. Végezetül külön köszönetet mondok azoknak a játékosoknak, akik a végsőkig kitartottak, és hálámat fejezném ki azoknak a szurkolóknak, a helyieken kívül, akik Szentgotthárdtól Kondorfáig támogattak minket. Nagyon sajnálom, hogy ők most csapat nélkül maradtak - zárta szavait Császár Tamás.

Mint azt Gerencsér Tibortól, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóság versenybizottságának elnökétől megtudtuk, a Körmendi-csoport sorsolását már nem lehet átalakítani, 14 csapat folytatja a bajnokságot, minden hétvégén két szabadnapos lesz. A versenybizottság elnöke elárulta, hogy a csörötneki klubvezetés jelezte a szövetség felé, hogy jövőre a harmadosztályban ismét rajthoz áll a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!