Sport

2016.03.15. 15:31

Az engedélyek mellett a jó játék is hiányzott

Szombathely - A SZoESE-Sprint SC NB II-es férfi röplabdacsapatának vasárnapi bajnoki tornája több szempontból sem az elképzeléseknek megfelelően alakult.

Horváth Erika

A hármas tornákkal bonyolódó bajnokságban harmadszor, utoljára lehettek házigazdák a szombathelyiek. Kezdődött azzal, hogy a három helyett csupán egy mérkőzést tudtak rendezni, mert a fehérvári csapat otthon felejtette a versenyengedélyeket. Így a SZoESE-Sprint és a Somogyjád is pályára lépés nélkül, 3:0-ra nyert ellenük.

SZoESE-Sprint SC-Somogyjádi RSZSE 0:3 (-19, -20, -24)

Szombathely, NB II-es férfi röplabdamérkőzés.

SZoESE-Sprint: Gueth, Széll, Selmi, Gőczi, Szabó G., Újvári. Csere: Koller (liberó), Konetsny, Marsai, Zsupos. Játékos-edző: Gőczi Roland.

A szombathelyieknél munkahelyi elfoglaltság miatt Lukács, Gerencsér és Szabó Ármin is hiányzott - de sajnos a lelkes és jó játék is.

Négypontos előnyüket hamar eladták a hazaiak (10-14). Az időkérés után sikerült rendezni a sorokat (17-16), de egy rontott nyitás és a sorozatos nyitásfogadási hibák miatt elúszott az első játszma (19-25). A feladócsere sem tudott változtatni a vasiak játékán. A második szett közepéig még partiban voltak, de aztán könnyen léptek el a somogyiak, mivel a hazaiak mezőnyben igen gyengék voltak, a hálónál pedig Szabó és Széll is mélyen tudása alatt játszott (12-19). Gőczi ütéseivel még felzárkózott az egyetemi csapat (18-20), de a szettet a nagyon taktikusan játszó vendégek nyerték (20-25). A további cserék ellenére sem változott a helyzet, végig a somogyjádiak irányították a játékot és tartották négy-hatpontos előnyüket a szétesően játszó hazaikkal szemben (20-24). Gőczi Roland második időkérése után sikerült egyenlíteni 24-24, de a szettet és a mérkőzést a végig sokkal lelkesebb és egységesebb vendégek nyerték (24-26). Vereségével a SZoESE lecsúszott a második helyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!