Sport

2016.03.03. 15:03

Megyei II.: rajt Szombathelyen, Körmenden

Körkép - A 16. fordulóval megkezdődik a 2015/2016-os megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja a Szombathelyi- és a Körmendi-csoportban.

Tóth Gábor

A Szombathelyi-csoportban mindjárt egy Ják-Söpte rangadó vezeti fel a tavaszi szezont - az éllovas fogadja a harmadikat. A tabella második fokán álló, szintén az aranyéremre pályázó Vasszécseny a Gyöngyöshermán vendégeként kezd.

- Az ősszel sikeresen szereplő csapatunkat sikerült együtt tartani, csupán egy játékos, Máté György távozott, aki visszaigazolt Táplánszentkeresztbe - árulta el Máté Zoltán, a Ják trénere. - A felkészülésünket betegségek, sérülések hátráltatták, de az betervezett munkát sikerült elvégezni, elégedett vagyok az edzőmeccsen, az edzéseken látottakkal. Ugyanakkor néhány játékosnak hozzáállásban javulnia kell a folytatásban, ugyanis szeretnék minél nagyobb létszámmal dolgozni az edzéseken. A célunk egyértelműen a bajnoki cím megszerzése. Ennek megfelelően - bár rangadót játszunk - a tavaszi első meccsünkön is győzelmet várok a fiúktól, hazai pályán egyszerűen nem hibázhatunk!

- A felkészülési időszakot becsülettel végigdolgoztuk, persze olykor-olykor azért nagyobb létszámot is el tudtam volna képzelni - fogalmazott Udvardi László, a Söpte félévkor kinevezett játékos-edzője. - Távozónk nincs, egy érkezőről tudok beszámolni, Nagy II. Krisztiánt igazoltuk Táplánszentkeresztről. Az első tavaszi meccsen mindjárt komoly problémákkal kell szembesülnünk, hiszen Varga Csaba és Szakács Norbert eltiltott, míg Kovács Zsolt és Kiss Bálint munkahelyi elfoglaltságok miatt fog hiányozni. De úgy gondolom, hogy ennek ellenére sem kell feltartott kezekkel pályára lépnünk Jákon. Szeretnénk a szezon végén is a dobogó harmadik fokán állni, ezzel a kerettel ez a célkitűzés reálisnak tűnik.

Szombathelyi-csoport, a 16. forduló menetrendje, vasárnap, 14.00: Ják-Söpte (Tóth R.), Zanat-Felsőcsatár (Mórocz Gy.), Táplánszentkereszt-Honvéd SÉ (Bagoly G.), Tanakajd-Újperint (Kiss P.), Balogunyom-Elektromol-Spari (Újházi Zs.), Torony-Szentpéterfa (Szabó Zs.), Arborétum-Herény-Bozsok (kondor T.), Gyöngyöshermán-Szentkirály-Vasszécseny (Németh T.).

A Körmendi-csoportban a Csörötnek visszalépése miatt 14 csapatra szűkölt a mezőny - így minden hétvégén két szabadnapos lesz. Az élmezőny csapati közül talán a második helyen álló Szarvaskendre vár a legnehezebb feladat a nyitányon, ugyanis a Téglagyár vendégeként fut neki a tavasznak.

- A felkészülésünk jól sikerült, két edzés, egy edzőmeccs szerepelt a heti programban - tudtuk meg Nagy Sándortól, a Szarvaskend mesterétől. - A keretünket együtt tartottuk, sőt Lengyel Bence személyében sikerült erősítenünk is Egyházasrádócról. Bizakodva várom a tavaszt, mindenképpen a dobogón akarunk végezni - szerintem erre képes is a csapatom. Rögtön rangadóval nyitunk, de a Berki ellen mindig rangadót vívunk, bárhol is álljon a két csapat a tabellán. Küzdelmes meccsre, nagy csatára számítok, de remélem, hogy ki tudjuk harcolni a győzelmet.

- Volt bőven edzésünk, edzőmeccsünk a felkészülési időszakban, de munkahelyi elfoglaltságok miatt azért a létszám sokszor szűkös volt. Sokat edzettünk a pályánk melletti aszfaltos kosárpályán, úgy, hogy autókkal világítottunk - árulta el Horváth Antal, a Téglagyár edzője. - Három új igazolásunk van: Gerencsér Attila Rábagyarmatról, Horváth Dávid Csákánydoroszlóból, Kardos Ádám pedig Ausztriából tért vissza hozzánk. Szerintem erősödtünk. Eredménykényszer ugyanakkor nincs a csapaton, de természetesen szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni a tabellán. A szezonnyitó mérkőzésen - bár erős az ellenfelünk - természetesen szeretnénk begyűjteni a három pontot. Egy győzelem nagy lökést adna a folytatásra.

Körmendi-csoport, a 16. forduló menetrendje, vasárnap, 14.00: Magyarszecsőd-Rábahídvég (Sály K.), Rábatótfalu-Rábagyarmat (Szabó I. Z.), Csákánydoroszló-Bajánsenye (Kedves R.), Nádasd-Ivánc (Fülöp Z.), Tuti-Textil Körmend VSE-Őriszentpéter (Makai Z.), Körmendi Téglagyár Sport36-Szarvaskend (Horváth Á.). A Viszák és a Szakonyfalu szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!