Sport

2016.04.26. 14:41

Fehérváron át vezethet a Körmend útja a második helyre

Körmend - Szerdán, Székesfehérváron fejezi be a felsőházi középszakaszt az Egis Körmend gárdája. A TLI-Alba Fehérvár elleni találkozó 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Nagy a számolgatás és tart a kosárláz Körmenden, hiszen a Szolnok elleni sikerrel valamint az Alba paksi vereségével olyan helyzet alakult ki, hogy a piros-feketék esetleges fehérvári sikerükkel a második helyen zárnák a középszakaszt, ami két körön át pályaválasztói jogot jelentene a rájátszásban. Ugyanakkor, ha nem nyernek Ferenczék, akkor mindenképpen a ZTE-vel találkoznak majd. Amennyiben a zalaiak is kikapnak, akkor ők lesznek az ötödikek, a Körmend pedig a negyedik, viszont ha a Zete győzni tud Szolnokon, akkor fordul a kocka, és ők lennének a pályaválasztók a Körmenddel szemben.

A körmendiek amerikai légiós erőcsatára, Cole Dickerson (25) dolgát ezúttal Ryan Pearson (jobbról) nem nehezítheti, hiszen fehérvári honfitársa eltiltását tölti. Balról Luka Markovics. Fotó: Szendi Péter

Bár Székesfehérvárra nem győzni járnak az ellenfelek, de a vasi reményeket táplálja a tény, mi szerint Tristan Spurlock és Ryan Pearson kiállítás miatt nem léphet pályára a találkozón. Ugyanakkor még úgy is bőséges az Alba kerete, hogy a műtét után lábadozó Supola Zoltán is csak civilben nézheti a meccset.

- Vannak olyan játékosok a fehérvári keretben, akik több lehetőséget kapva hozni tudják a kieső pontokat - mondta Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. - Minden bizonnyal hiányozni fognak a meghatározó légiósok, de nagyon erős csapat az Alba, remek magyar játékosokkal, akiknek több labda, több lehetőség juthat, és biztosan bizonyítani akarnak majd. De nem is tulajdonítanék ennek nagy jelentőséget, hiszen nálunk sem érdekelt senkit, amikor hiányzóink voltak, vagy épp irányítót cseréltünk. Amúgy nekünk is megvannak a gondjaink, hiszen Lakosa Zsoltnak kiment a bokája szombaton, nem tud velünk edzeni, mint ahogy Parrish Petty sem, aki továbbra is a térdeit fájlalja. Négy ifistával gyakorolunk, hogy elegen legyünk. Megnyertük a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig ott vagyunk a legjobb öt között, ez volt az elsődleges célunk. Persze jó volna pályaelőnyből kezdeni a rájátszást, de nem kell, hogy teher legyen rajtunk. Jó meccset szeretnénk játszani, amelyen most is mindent meg fogunk tenni a sikerért! Száz százalékkal fogunk harcolni, a többit meglátjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!