Sport

2016.04.04. 12:51

Sima rangadó: Nyert a Bük és a Körmend is

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában kiütéssel nyert rangadót a Szombathely, magabiztosan győzött a Körmend és a Bük is, a Sárvár viszont kikapott.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Tapolca VSE 36-14 (16-2).

- Körmend, 72 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Akácsos, Nagyvizeli.

Körmend: Bertai - Török 4, Horváth T. 1, Németh A. 1, Szabó A. 8, Kiskós 9/5, Cser. Csere: Balogh K. (kapus), Matetics 3, Bokor 3, Adorján 4, Benedek, Faragó 3. Edző: Oláh Sándor.

Tapolcai góllal indult a mérkőzés, de aztán remek védekezéssel rukkolt elő a házigazda, így a következő gólt csak a 19. percben lőtték a vendégek. Mivel ez egyben az utolsó is volt részükről az első félidőben, így a szünetig el is dőlt a meccs. A második játékrészben a nagy előny tudatában lazább lett a hazai védekezés, ekkor már könnyebben kerültek helyzetbe a tapolcaiak. De a Körmend ilyen arányban is megérdemelten nyert. Junior: 39-14.

Dr. Lupo-Büki TK-Veszprémi Egyetem SC 23-16 (12-6).

- Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

Bük: PALKOVITS - Szabó N., Csóka 4, NÉMETH D. 8, Szenczi, Csabai 1, Fazekas. Csere: HARASZTOVICS, Kálmán (kapusok), Pukler 2, Szabó D. 3, SZABÓ R. 5, Markó, Németh B. Edző: Mátés István.

Két gyors hazai góllal kezdődött a mérkőzés, ezt még kiegyenlítette a vendég. Ám a folytatásban a hazaiak remekül védekeztek, Németh Dia pedig ontotta a gólokat átlövésekből, így meglépett a Bük (22. perc: 10-2). Fordulás után kicsit megtorpant a házigazda, zárkózott a Veszprém (45. perc: 14-11), de a hazai időkérés után zsinórban három hazai gól következett, eldőlt a mérkőzés. A Bük a harmadiknál rosszabb helyen már nem végezhet, ami komoly bravúr a fiatal csapattól. Junior: 25-29.

Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA-VADY Mosonszolnok 44-19 (20-11).

- Szombathely, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ráger, Vadróczki.

Szombathely: Tömő - Mayer 4/1, Pukler 9/1, Császár 3, Gaylhoffer 2, Ghetu 8, Szendrei 6. Csere: Jurik (kapus), Győrffy 6/1, Mórocz 1/1, Jámbor 3, Csépke , Szecsődi 1, Csire, Cser 1, Gerencsér. Edző: Bölöni Roland.

Rangadónak indult a találkozó, hiszen az éllovas fogadta a másodikat. Ám az első perctől kezdve a hazaiak irányították a meccset, már a szünetig komoly előnyre tettek szert, végül kiütéses vereséggel küldték haza ellenfelüket. A szombathelyi csapat eddig minden meccsét megnyerte, gőzerővel menetel a bajnoki cím, az osztályváltás felé. Junior: 41-14.

Sárvárfürdő Kinizsi-SZESE Győr 25-27 (12-15).

- Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marton, Szabó.

Sárvár: Márkus - Hegyi 1, Bolfán 3, Vajda 1, Nardai 2, DONCSECS 4, Soós. Csere: TAKÁCS A., Pataki 2, Pup R. Farkas J. 4, Pintér, Varga Á., Kiss N. 8. Edző: Hegyi Gábor.

A vendégek erős összeállításban érkeztek, jól is kezdték a mérkőzést, folyamatosan 2-3 góllal vezettek. Igaz, a hazaiak sok labdát adtak el, helyzetek sorát hagyták ki. A második játékrészben is a vendégek diktálták a tempót. Egyszer, 20-22-es állásnál még felcsillant a fordítás lehetősége, de ekkor büntetőt és ziccereket hibázott a sárvári csapat, így elúszott a várt győzelem. Nem tud átlépni saját árnyékán a Kinizsi. Junior: 28-32.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!