Sport

2016.04.08. 17:30

Sokpontos meccsre készül a Körmend az Alba ellen

Körmend - A felsőházi középszakasz ötödik fordulójában a TLI-Alba Fehérvár együttesét fogadja az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata szombaton, 18 órától. A találkozót az M4 Sport csatorna 20.45-től felvételről sugározza.

Németh Zsolt

Két vereséggel a háta mögött készült az Alba elleni találkozóra a Körmend. A piros-feketék elsősorban mentálisan kerültek hullámvölgybe a több mint egy hónapos remek forma után. Először hazai pályán a ZTE-től, majd idegenben, Szolnokon szenvedtek vereséget - a Tisza-parton nagy arányban, 30 ponttal.

Farkas Attila (fehérben) talán már csatlakozhat a kerethez. Fotó: Szendi Péter

- Az Alba az egyik legjobb magyar csapat, amelynek nagyon mély a kerete, hosszú a kispadja - mondta Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. - Ilyen sűrű menetrendben nagyon sokat számít, ha a játékosoknak nem kell mindig 30-35 percet a pályán tölteniük. Az Albánál bőven van lehetőség a rotálásra, hiszen az öt külföldi mellett ott van Lóránt és Csorvási a palánk alatt, a mezőnyben pedig Simon, Tóth, Supola, akik bármikor bevethetők. Emiatt nem fáradtak a játékosok, ráadásul nagyon jó formában is vannak. Gyors, atletikus csapat a leendő vendégünk, amely nagyon sok pontot dob általában. Erre számítunk, erre kell készülnünk. Mi nagyon nehéz helyzetbe kerültünk Szolnokon Petty gyors kiválásával, és nem volt sok idő a pihenésre és a munkára sem. Csütörtökön egy, pénteken két edzéssel igyekeztünk felkészülni az újabb feladatra. Farkas Attila talán már ott lehet a keretben, egy dobóedzésen már részt vett. Korábban remekül összeállt a csapatunk, ehhez kell visszatérnünk. Igyekszünk felpörgetni a játékosainkat, hiszen nagy iramú mérkőzés várható. Jobban kell figyelnünk a védekezésünkre és okosabban kell támadnunk, kevés eladott labdával, hogy ne indíthasson le minket az Alba. Természetesen győzni akarunk és mindent meg is teszünk ezért.

A középház 5. fordulójában a Falco-Trend Optika KC szabadnapos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!