Sport

2016.05.10. 15:01

Kosárlabdával emlékeztek az igazgatóra - Kőszegen maradt a vándorserleg

Kőszeg - Remekül sikerült a 15. Kőszeg Kupa országos speciális kosárlabdatorna - a résztvevők Rába Istvánra is emlékeztek.

Tóth Gábor

Szombaton és vasárnap a Béri Balog iskola tornacsarnoka adott otthont a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) rendezvényének, az országos kosárlabdatornának. A szervezők második alkalommal szentelték az erőpróbát Rába István emlékének, aki 20 éven keresztül volt a kőszegi gyógypedagógiai intézmény igazgatója, illetve az MSOSZ társelnöke hosszú évekig. Felavatták az emléktábláját - Huber László polgármester, Lengyel Lajos az MSOSZ elnöke és Nagy Gábor az intézmény jelenlegi igazgatója méltatta Rába István tevékenységét, életútját.

Tíz gárda vett részt a versenyen. A speciális olimpia szabályainak megfelelően vegyes nemű csapatok is pályára léphettek - több intézmény élt is a lehetőséggel. Élénk érdeklődés közepette, remek hangulatban, gördülékeny szervezés mellett zajlott a verseny. Első nap a divizionáltak a résztvevők, és lejátszották a csoportmérkőzéseket. Három különböző erősségű csoport alakult így ki. Vasárnap következtek helyosztók, illetve a döntők. Érdekessége volt még a versenynek az úgynevezett egyesített játék, ahol ép és fogyatékkal élő sportolók alkottak egy csapatot. A házigazda, a Kőszeg-Wink PSC a Kőszegi Sport Egyesülettel alkotott közös csapatot ebben a kategóriában. Valamennyi divízióban kőszegi siker született, így a Rába István vándorserleg is Kőszegen maradt.

Eredmények, egyesített divízió: 1. Kőszeg, 2. Budapest Hársfa. I. divízió: 1. Kőszeg I., 2. Ivánc I., 3. Budapest Hársfa I., 4. Budapest SOFI. II. divízió: 1. Kőszeg II., 2. Ivánc II., 3. Budapest Hársfa II., 4. Budapest Hársfa III.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!