Sport

2016.05.17. 15:30

Rajtol az elődöntő - Szolnokon kezd a Körmend

Körmend - A Tiszaligetben indul a piros-fekete párharc az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutásért szerdán. A Szolnoki Olaj KK-Egis Körmend mérkőzésen 17 órakor dobják fel a labdát - az M4 Sport kamerái előtt.

Németh Zsolt

A vasi piros-feketék a ZTE elleni 3-1-es sikerrel jutottak tovább a rájátszásban. A fináléért a bajnoki címvédő ellen pályahátrányból vágnak neki a sorozatnak. A további meccsnapokon, 21-én, szombaton, 24-én, kedden, és ha szükség lesz további találkozókra, akkor 27-én, pénteken valamint 29-én, vasárnap 18 órakor kezdődnek a találkozók. A szolnoki klub mintegy 110 vendégjegyet biztosít mérkőzésenként, amelyeket a vendégdrukkerek a helyszínen vásárolhatnak majd meg.

A Szolnok söpréssel jutott túl a Pécs gárdáján, így Sztojan Ivkovics játékosainak néhány nappal több pihenő jutott. Kérdés, hogy ez mennyit számíthat a sűrű párharcban.

Parrish Pettynek is nagyon nehéz dolga lesz az egyre jobb formát mutató Szolnok ellen. Fotó: Szendi Péter

- Továbbra is tartom azt, amit a középszakaszban mondtam: A Szolnok sokkal erősebb, mint a bajnokság első szakaszában volt - mondta Teo Csizmics, a Körmend vezetőedzője. - Elég, ha például Jarrod Jonest említem. Sokkal többet és jobban játszik, mint eleinte. Wittmann kiesésével több lehetőséget kapott, és bár Wittmann visszatért, de ez elég volt Jonesnak formába lendülni. De említhetném Milosevicset, Vrbancot, Boriszovot is. Láttam a negyeddöntős mérkőzéseiket, nehéz dolgunk lesz. A saját csapatunkról azt tudom mondani, hogy szombatra szünnapot kaptak a fiúk, vasárnap már tartottunk dobóedzést, hétfőn pedig már rendes foglalkozást is. Nem mondható hosszúnak a pihenés. Továbbra is vannak gondjaink. Petty a térdével bajlódik, ahogy Channels is, akit Zalaegerszegre vittünk MRI-vizsgálatra, aminek hétfő délutánig nem érkezett meg az eredménye. Még nem tudom pontosan megmondani, milyen felállásban érkezünk Szolnokra, ahová már kedden elindulunk. Természetesen az a célunk, hogy túljussunk ezen a körön is, de sok dolog még nehezen látható előre. Sok függ attól, hogyan kezdjük az első meccset. Vannak, akik azt mondják, hogy idegenben ez a legjobb lehetőség a pályaelőny elvételére, mert ekkor van a legnagyobb nyomás a hazaiakon. De ez fordítva is igaz a második találkozóra. Szóval nehéz volna jósolni, de győzni szeretnénk Szolnokon, hogy ott lehessünk majd a döntőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!