Sport

2016.06.30. 18:50

Vb Gyürüs Barbarával

Tbiliszi - Kalandos utazás után egynapos késéssel megérkezett a junior súlyemelő világbajnokság helyszínére Gyürüs Barbara, a Haladás VSE válogatottja.

Horváth Erika

Mint már hírt adtunk róla, körülbelül egy órán múlott, hogy Gyürüs Barbara, a HVSE junior világbajnokságra utazó súlyemelője nem volt az isztambuli Atatürk repülőtéren a kedd éjszakai több mint 40 ember halálát okozó terrortámadás idején, ahol további 230-an megsebesültek. A terrorakció időpontjában a magyar súlyemelő-különítmény még a levegőben volt, így a repülőt Isztambulban nem, csak Ankarában engedték leszállni. Márkus Erzsébet, a 18 éves súlyemelőlány klubedzője arról számolt be, hogy Barbiék a tervezetthez képest 24 órás késéssel, de végül megérkeztek a vb helyszínére, Grúzia fővárosába, Tbiliszibe.

- Nagy kérdés, hogy mennyire viselték meg az izgalmak a két versenyzőt, hogy tudtak-e rendesen enni, mert ezek erősen kihathatnak a teljesítményükre - mondta Márkus Erzsébet.

Mindkét fiatalnak, a nyíregyházi Mikovics Attilának (+105 kg) és Gyürüs Barbarának (+75 kg) is szombaton kell a súlyokhoz lépnie. A szombathelyi versenyzőt 190 kg-os összetett eredménnyel nevezték, ez a legkevesebb a 11 fős mezőny rajtlistáján.

Szintén a Haladás VSE súlyemelőszakosztályával, Antalovits Ferenc és Márkus Erzsébet tanítványaival kapcsolatos hír, hogy az elmúlt hétvégi, kecskeméti Messzi István-emlékversenyen négyen is indultak, és valamennyien első helyezéssel tértek haza. A felnőtteknél Bazsó Bianka a +75 kg-os súlycsoportban 201 (87, 114) kg-ot teljesített. A junioroknál 75 kilóban Polgár Mirijam 171 (74, 97), a +75-ben Sipőcz Melitta 127 (54, 73) kg-mal fejezte be a versenyt, A serdülő korú, +63 kilós Boros Viktória 150 (74, 97) kg-os eredményével (lökésben egyéni csúcsot ért el) ismét meggyőzte a szövetség vezetőit, hogy ott a helye az ORV-csapatban. Az Olimpiai Reménységek Versenyét július 15-17. között a lengyelországi Zamoscban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!