Sport

2016.07.15. 18:14

Érmesek a focisták is - a fiúk ezüstöt, a lányok bronzot szereztek a Nemzetközi Diákjátékokon

Hszinpej (New Taipei City) - Az Illés Akadémia U15-ös fiú labdarúgói ezüst-, a Viktória FC lányai bronzérmet szereztek a tajvani 50. Nemzetközi Diákjátékokon.

Horváth Erika

Péntek volt az 50. Nemzetközi Diákjátékok harmadik záró versenynapja. Ekkor fejezték be szereplésüket a szombathelyi labdarúgók, illetve még két úszószámot is lebonyolítottak.

Az Eszék csapatával finálét játszhatott Szombathely - az Illés Akadémia - U15-ös csapata. A Bánfalvi Zsolt vezette együttes a csoportmérkőzések során 2-1-re legyőzte a horvát csapatot. Most azonban nem tudta megismételni a sikert, ezúttal 2-1-re alulmaradt -ez volt a tornán a szombathelyiek egyetlen veresége a tornán. A végeredmény már az első félidőben kialakult. Az eszékiek a 3. percben szereztek vezetést, amit Bokor Bence még a 12. percben kiegyenlített. Három perc múlva azonban újra betaláltak a horvátok, és erre már nem volt válaszuk a mieinknek. Az ezüstérmes csapat: Balogh Ferenc, Bokor Bence, Edelényi Bálint, Horváth Márk, Illés Bence, Szekér Ádám, Vigano Márió, Nagy Kevin Tamás.

A diákjátékok zárónapján mindkét szombathelyi labdarúgócsapat érmet szerzett, a fiúknak ezüst, a lányoknak bronz került a nyakába
Fotó: Facebook

A Viktória FC lánycsapata a bronzmérkőzésen az ellen a Tajpej ellen játszott, amelyet az előcsatározások során 5-0-ra győzött le. Most is egyértelmű volt a Barczi Csaba együttesének fölénye: 2-0-s félidő után 4-0 lett a végeredmény. A szombathelyieknél Kovács Virág háromszor is betalált (14., 15., 32.), a végeredményt Fördős Beatrix állította be (24.). A bronzérmes csapat: Balázs Krisztina, Bellovics Auróra, Fördő Beatrix, Horváth Luca, Kovács Virág, Nagy Vanessza, Rajzinger Dóra, Rajzinger Fanni.

Az úszóversenyeken Dancsecs Boglárka 200 m háton állt rajtkőre a zárónapon. A selejtezőben 2:32,03 percet úszott, ezzel hatodikként bejutott a fináléba. Ott viszont délután már nem tudott hasonlóan jó teljesítményt nyújtani, 2:36,76-os idővel a nyolcadik helyen ért célba. Lisztes Dusán 100 m pillangón fejezte be tajvani szereplését. A selejtezőben az 10. legjobb idővel, 1:06,18-dal B döntőbe jutott. Ott tovább javulva, 1:04,51-dal második lett, azaz összességében a 10. helyen zárt.

A kilenc sportágban megrendezett 50. Nemzetközi Diákjátékokra a világból 83 város küldte el sportolóit; 44 tudott legalább egy érmet szerezni. A három sportágban induló Szombathely három ezüsttel (Barta Hanna 100 és 200 m mellúszás, fiú focicsapat) és két bronzzal (Dancsecs Boglárka 200 m vegyesúszás, lány focicsapat) zárt, ennél több érmet csupán 12 (nagy)város nyert. A szombathelyi küldöttség vasárnap reggel érkezik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!