Sport

2016.07.05. 13:20

Szépen csillogó bronz - Jövőre komoly célokért szeretne küzdeni a Viktória

Szombathely - Két labdarúgóval erősít a bronzérmes Viktória-Trend Optika FC női NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A Csordás Csaba irányította Viktória a négycsapatos felsőházi rájátszást az utolsó helyről kezdte. A play-offban aztán hat mérkőzéséből egyet megnyert, két döntetlent játszott és háromszor kikapott, így a két győzelemig tartó, Győri ETO elleni bronzmérkőzést szintén negyedik pozícióban várta. Ám miután a Rába-partján 2-1-re, míg Szombathelyen 3-2-re győztek a vasiak, végül megelőzték a győrieket. A szombathelyiek a tavalyi ötödik hely után tehát idén fennállásuk negyedik bronzérmét szerezték.

A sikeres szereplés után nem lesz jelentős mozgás a játékosállományban, viszont két minőségi futballista érkezhet.

A harmadik helyen végzet Viktória együttese. Állnak, balról: Bérczi György klubmenedzser, Bíró Barbara, Csordás Csaba vezetőedző, Heike Manhart, Vörös Viktória, Horváth Viktória, Siklér Kinga, Magyar Vanda, Szakonyi Emese, Császár Hanna, Balogh Henrietta, Kiss Tamás alelnök. Térdelnek: Németh Alexandra, Kopcsándi Vivien, Csidei Klaudia, Kiss Zsófia, Harsányi Andrea, Kun Barbara, Magyarics Zoé, Fábián Dóra, Bátorfi Boglárka. Fotó: Unger Tamás

- Amikor átvettem a csapatot, az életbevágóan fontos Győri ETO elleni meccsen sikerült kvalifikálnunk magunkat a felsőházba, ez pedig önbizalmat adott a folytatásra - mondta Csordás Csaba, a szombathelyiek tavaly télen kinevezett vezetőedzője. - A rájátszásban idehaza 1-1-re végeztünk a Fradival. Ez szép eredmény akkor is, ha a fővárosiaktól kulcsemberek hiányoztak. Habár az MTK-tól idegenben hat gólt kaptunk, hármat rúgtunk is - utóbbi szép teljesítmény. A harmadik helyért vívott első meccsen a lányokat doppingolta, hogy az ETO-Parkban futballozhattak, és jó játékkal sikerült is győznünk. A második meccsen bennünk nyomasztott a tét, de szerencsére van egy Heike Manhartunk, aki vállára vette a csapatot és eldöntötte a bronzmeccset. Megjegyzem: a többiek segítsége nélkül ez természetesen nem sikerülhetett volna. Ha valaki a rajt előtt azt ígéri, hogy harmadik helyen végez a Viktória, mindenki vakon aláírta volna. Úgyhogy elégedett vagyok a bronzéremmel, dicséret illeti a lányokat a jó szereplését. Egyénileg senkit sem emelnék ki, amikor valakinek nem ment a játék, akadt olyan, aki a helyére lépett.

- Ami a jövőt illeti, a játékosok az egyénre szabott edzésprogram alapján készülnek, a közös munkát július 18-án kezdjük - folytatta Csordás Csaba. - Szűk, négyhetes felkészülést tervezünk, hiszen augusztus 13-án már kezdődik a bajnokság. Németh Alexandra és Rózsa Cecília távozott, két, valóban erősítést jelentő játékossal már megegyeztünk, őket sajtótájékoztatón mutatjuk be. Az eddig kölcsönben védő Bíró Barbarát újabb fél évre kölcsönvettük, aztán pedig végleg szerződtetjük. Komoly céljaink vannak, szeretnénk jövőre bajnoki döntőt vívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!