Sport

2016.09.08. 14:05

Dolgozik a Falco - Edzőmérkőzések Ausztriában

Szombathely - Gőzerővel, és most már három amerikai légióssal kiegészülve készül a szezonra a Falco KC Szombathely NB I-es kosárcsapata. Pénteken és szombaton Ausztriában játszik edzőmérkőzéseket a gárda.

Tóth Gábor

Mozgalmas napok vannak a Falco mögött. A center Ray Turner augusztus 31-én, az irányító Lester Medford szeptember 1-jén, míg a ZTE-ből jól ismert hátvéd, Darrin Govens szeptember 4-én csatlakozott a csapathoz.

- Dolgoztunk eddig is becsülettel, de így, a három amerikai légióssal kiegészülve ezért összetettebb munkát végezhetünk - árulta el Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - Eddig sokat segítettek az utánpótláskorú játékosok, most viszont elkezdhettük gyakorolni a figurákat, a játékainkat. És sajnos még így is erősen hiányos a keretünk. Hiszen a három magyar válogatott, Váradi Benedek, Tóth Norbert és Kovács Péter, valamint a fehérorosz nemzeti csapattal ugyancsak Eb-selejtezőket vívó Alekszandr Pusztohvar még hiányzik - nagyon hiányzik.

Fotó: Unger Tamás

De azért valahogyan csak megoldjuk a problémáinkat. Az biztos, hogy a három amerikai légiós jó benyomást tett rám. Látszik, hogy képzett, jó játékosok, a kérdés csak az, hogy illeszkedne-e a csapatba. Éppen ezért nagyon hasznos lesz az ausztriai felkészülési torna. Turner és Medford szeptember 15-ig próbajátékon van nálunk. Ennek megfelelően a fürstenfeldi tornán bizonyítaniuk kell, hogy itt a helyük - az eredmény másodlagos lesz, gyakorolni, játszani akarunk.

 

Fotó: Unger Tamás


Pénteken és szombaton két magyar (Falco, ZTE) és két osztrák (Fürstenfeld, Oberwart) csapat lép pályára a fürstenfeldi tornán. A pénteki vesztesek szombaton bronzmecset vívnak, míg a két győztes a döntőben játszik.

A fürstenfeldi felkészülési torna menetrendje, péntek: Oberwart-Falco KC Szombathely 18.30, Fürstenfeld-ZTE KK 20.30. Szombat: bronzmérkőzés 17.30, döntő 19.45.

Fotó: Unger Tamás

Alakul a Falco KC további programja. Szeptember 23-24-én a 7. Horváth Zoltán emléktornának ad otthont az Arena Savaria.

Pénteken és szombaton a házigazda Falco KC Szombathely mellett a a bajnoki címvédő Szolnok, a Paks és a szlovák Komárno (Komárom) együttese lép pályára. Szeptember 29-30-án Komárnóban vendégeskedik a sárga-fekete gárda, ahol egy meccset játszik a házigazdával, egy meccset pedig az ugyancsak szlovák élvonalbeli Levicével (Léva).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!