Sport

2016.09.09. 20:55

FUTSAL Hétfőn kezdődik a 2016/2017-es NB I-es bajnokság

Szombathely- Hétfőn megkezdi a 2016/2017-es szezont a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata - 18.15-ös kezdéssel a Nyírgyulaj lesz a vendég. Lódi Tamás vezetőedző elégedett a felszészüléssel, bizakodva várja az új bajnokságot.

Pum András

A tavaly zsinórban másodszor bronzérmes Haladás alapcsapata együtt maradt, csak a veterán Németh Péter távozott (Zalaegerszegre). Két év egerszegi kitérő után visszatért viszont Halmos Máté, valamint Bencsik Roland személyében egy fiatal, ám tehetséges játékost igazoltak a zöld-fehérek az NB II-es Gödöllőtől. És kiváltotta a játékengedélyét a játékosként korábban 9-szeres bajnok, 173-szoros válogatott Lódi Tamás, a csapat trénere.

- Hathetes felkészülés van mögöttünk, játszottunk négy edzőmeccset. Kiváló körülmények között készülhettünk, csak a munkára kellett koncentrálnunk. Többek között strandfociztunk, konditerembe és uszodába is járhattunk - árulta el Lódi Tamás játékos-edző, aki jelezte, mindenáron azért nem akar pályára lépni.

A 2016/2017-es szezonnak nekifutó Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata - játékosokkal, edzőkkel és vezetőkkel
Fotó: Unger Tamás

- Fizikálisan biztosan rendben leszünk, és remélem, hogy a formába hozással, a frissítéssel sem lesz baj. A célokat óvatosan fogalmaztuk meg, először is szeretnénk bekerülni a legjobb hat közé, vagyis a felsőházba. A rájátszásban pedig úgyis egy új bajnokság kezdődik, amiből bármi kisülhet - akár ismét egy érem. A keretünk ütőképes, de nem túl széles. Egy-egy sérülés, eltiltás, formahanyatlás nagyban befolyásolhatja az eredményességünket. A keretünkben vannak rutinos, sok nagy csatát megélt futballisták, de sok a fiatal, a futsallal még csak ismerkedő játékos. Hosszú távra tervezünk, hosszú távra építünk csapatot, ezért az eredményesség mellett arra is ügyelnünk kell, hogy a fiatalokat fokozatosan beépítsük. Ami nem könnyű feladat - de szerencsére az ifjak nagyon odatették magukat a felkészülésben, bízom benne, hogy a folytatásban is ilyen keményen dolgoznak. Mivel sok kreatív játékosunk van, ezért több stílusban is tudunk játszani, széles a taktikai repertoárunk. Az biztos, hogy hazai pályán gólra törő, gyors játékkal próbáljuk meg szórakoztatni a közönségünket. Az pedig nálam az alap, hogy a csapatért, a győzelemért mindenkinek meg kell szakadnia!

Kezdésnek hétfőn 18.15-kor a Nyírgyulaj lesz a Haladás vendége.

- Nem becsülöm le az ellenfelet, de számunkra csakis a győzelem az elfogadható eredmény - szögezte le Lódi Tamás. - Fontos a jó rajt, ráadásul hazai pályán játszunk. Ellenfelünk a hosszú utazás után vélhetően kicsit fásult lesz, és minden bizonnyal a biztos védekezésre épít. Jobb csapatunk van, de ezt a pályán bizonyítani is kell. Halmos és Hegyesi kisebb sérüléssel bajlódik, de vélhetően játszani fognak, így teljes csapattal futunk neki a nyitómeccsnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!