Sport

2016.09.06. 19:55

Nemzetközi karate-ezüstök

Csakovec/Csáktornya - Szép eredményekkel tértek haza a Leo Karate-do SE sportolói egy horvátországi nemzetközi karateversenyről.

Tóth Gábor

Horvátországban, Csáktornyán rendezték meg a 20th Medimurje Open elnevezésű nyílt nemzetközi karatversenyt. A megmérettetésen 10 ország 97 klubja vett részt 961 nevezéssel. A vasi, szombathelyi színeket a Leo Karate-do SE képviselte két fővel.

Balról Gál Róbert (edző), Kovács Ákos és Gál Enikő   Fotó: Leo Karate-do SE

Az U10-es korosztályban Kovács Ákos kata (formagyakorlat) versenyszámban egészen a döntőig menetelt, ahol azonban horvát ellenfele ellen vereséget szenvedett, így a dobogó második fokára állhatott. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -34 kg-os súlycsoportban már nem volt ilyen szerencsés, első mérkőzésén vereséget szenvedett. A szenior korosztályban katában Gál Enikő első ellenfelétől kikapott. Kumitéban viszont a -68 kg-os súlycsoportban ezüstéremmel zárt. Enikő felnevezett a +68 kg-os súlycsoportba is, ahol szintén egy második helyet sikerült bezsebelnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!