Sport

2016.11.07. 20:31

Ismét vereség - Nem megy a Haladás futsalosainak

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság 7. fordulójában a szezont gyengén kezdő Swietelsky-Haladás VSE ismét vereséget szenvedett, ezúttal az Aramis vitte el a három pontot az Arena Savariából.

Tóth Gábor

Swietelsky-Haladás VSE-Aramis SE 2-5 (2-3)

Szombathely, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Ábrahám, Tolnay (Csirke).

HVSE: Tyukász - Öreglaki, Hegyesi, Horváth P., Hajmási. Csere: Matyi (kapus), Halmos, Vidák, Bencsik, Sipos G. Játékos-edző: Lódi Tamás.

Aramis: HEGEDŰS - RONI, Sámson, Bognár, Pál. Csere: Szeghy, Csopaki, Héger, BÜKI, KOROZMÁN, Pap. Edző: Frank Tamás.

Gól: Halmos (5.), Hegyesi (15.), ill. Bognár (6.), Szeghy (17.), Csopaki 2 (20., 38.), Roni (35.).

A Haladás egyik kulcsemebere, az eltiltott Gyurcsányi nélkül futott neki a mérkőzésnek.

Nagy lendülettel estek egymásnak a felek. Az Aramis kapta el jobban a rajtot, és játszott kapura veszélyesebben. A Haladás nehezen lendült játékba, de aztán lassan rendezte a sorait. Sőt Halmos egyéni alakítása után - Tyukász kidobásával fordult be - meg is szerezte a vezetést a házigazda. De még ki sem ünnepelhette megát igazán a szombathelyi gárda, amikor egy szögletből egyenlített az Aramis (6. perc: 1-1). Felpörgött a meccs, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, keményedett a mérkőzés. És ritka látványos góllal, Hegyesi finom megoldásával került ismét előnybe a házigazda - járt a taps a találatért. De Szeghy bombagólja is szépre sikeredett, nem hagyta magát az Aramis (17. perc: 2-2). A Haladás nagyon megnyomta az első félidő hajráját, de Hegedűs kapus nagy formában védett. És jött a csattanó: másodpercekkel a szünet előtt egy védelmi hibát kihasználva harmadszor is kapuba talált az Aramis - a játék képe alapján teljesen váraltanul.

Fordulás után nekiesett ellenfelének a Haladás, sorra dolgozta, és hagyta ki a helyzeteket. Így túlélte a nehéz perceket az Aramis. Olyannyira, hogy teljesen kiegyenlített lett a mérkőzés. Fogytak a percek, kapkodott, sokat hibázott a Haladás. Igaz, így is sokszor odaért a kap elé - de hiába. A vendégek kontráiban pedig egyre több veszély rejlett. Roni tett pontot a mérkőzés végére, amikor öt perccel a vége előtt egy labdalopás után közelről passzolt az üres kapuba (2-4). A Haladás rögtön vészkapusra váltott. De nem volt erő a hazaiakban, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Sőt, belefért az időbe még egy Aramis-gól.

Megérdemelten nyertek az összeszedettebbnek tűnő vendégek.

Lódi Tamás: - Talán nem érezte át mindenki ennek a mérkőzésnek a jelentőségét. Az a csapat, amely ilyen hibákat vét, soha nem fog nyerni. Ha ennek én vagyok az oka, akkor örömmel felajánlom a lemondásomat - így korrekt...

Frank Tamás: - Érdekes mérkőzést vívtunk, mi jöttünk ki jobban a kritikus pillanatokból. Tőlünk talán szokatlan, de fegyelmezett játékkal rukkoltunk elő, megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik