Sport

2016.11.14. 14:25

Jobb volt a listavezető: Az AVUS 14-11-re kikapott a Racionet Honvéd csapatától

Budapest - Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 8. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) három góllal alulmaradt az éllovas Racionet Honvéd ellen.

Pum András

Racionet Honvéd-AVUS 14-11 (3-1, 4-2, 3-4, 4-4).

Budapest, Tüzér utca, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Bene, Gérnyi.

AVUS: Horváth A. - Cvetic 3, Hajmási, Ekler B. 1, Takács, Juhász 1, Kurucz 2. Csere: Polcsik, Úr 1, Sági, Galambos 1, Karácsonyi 2. Edző: Matajsz Márk.

Vladimir Cvetic három gólt dobott a Honvédnak Fotó: Unger Tamás

Az AVUS-ban Kutasi Rómeó és Doma Péter betegség miatt hiányzott. A szombathelyiek szereztek vezetést, azonban lefordulásokból szerzett gólokkal a hazaiak megfordították az eredményt. A vasiak - a korábbi meccsekkel ellentétben - hitehagyottan vízilabdáztak, így a folytatásban a fővárosiak 7-3-ra elhúztak. Aztán ugyan a harmadik negyedben feljöttek 9-7-re az aligátorok, de egy buta góllal 10-7-re alakult az állás. Ráadásul az utolsó negyedet is rosszul kezdték a vasiak, a Honvéd már 14-8-ra vezetett, amikor a végén felszabadultan játszottak Hajmásiék. Ennek meg is lett az eredménye, a meccs elején kihagyott helyzeteket ekkor bedobták és zsinórban három gólt lőve alakult ki a 14-11-es végeredmény. Amennyiben az aligátorok összeszedettebben, koncentráltabban vízilabdáznak, megszoríthatták volna a listavezetőt. Ekkora különbség nincs a két csapat között.

- Gratulálok a Honvédnak, akaratban fölénk nőttek, felőröltek bennünk. A folytatásban ennél sokkal elszántabb játékot várok a fiúktól - mondta Matajsz Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!