Sport

2016.12.13. 16:36

A veszélyes MAFC a Falco vendége

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság idei utolsó, 11. fordulójában szerdán 18.30-as kezdésel a Falco KC Szombathely a MAFC gárdáját fogadja - a kötelező győzelem reményében.

Tóth Gábor

A MAFC az utolsó előtti a tabellán, és eddig csak két győzelemre futotta az erejéből. Ám arra a két győzelemre sokan felkapták a fejüket, ugyanis a bajnoki címvédő Szolnok (82-73) és a közvetlen élcsapatok között számon tartott ZTE (88-83) maradt alul a fővárosban. Utóbbi mérkőzést vasárnap játszották, csak hosszabbításban született döntés, vagyis jó eséllyel egy kifacsart csapat érkezik a vasi megyeszékhelyre.

A Falco jó hangulatban készülhet a szerda esti meccsre, ugyanis szombaton roppant magabiztos játékkal a Kaposvárt küldte haza komoly veréssel (107-80). Bizakodásra adhat okot az is, hogy a szombathelyiek hazai pályán nem tudnak hibázni.

- A MAFC helyezése csalóka a tabellán - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere - Azt a csapatot, amely legyőz egy Szolnokot, vagy egy Zalagerszeget, bizony komolyan kell venni. Igaz, kétarcú együttes ellenfelelünk: a bravúrok mellett ugyanis képes váratlan vereségekre is.

A MAFC igyekszik gyors, agresszív kosárlabdát játszani, sokat fut, sokat dob. Ügyelnünk kell, hogy ne lendüljön játékba, hogy a mi stílusunk érvényesüljön a mérkőzésen. Az első perctől koncentrálnunk kell, és a védekezésünknek is jól kell működnie - hiszen például Sihota, Poscic, Misek és Polyák is minőségi, ponterős játékos. Ugyanakkor bizakodó vagyok, hiszen a csapatom egyre jobb formában van, minőségi munkát tudunk végezni az edzéseken, jó a hangulat az öltözőben. Ez a legutóbbi, Kaposvár elleni mérkőzésünkön talán látszódott is.

A lényeg az, hogy a MAFC ellen számunkra csak a győzelem az elfogadható eredmény - szeretnénk jó helyzetből nekifutni a 2017-es esztendőnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!