Sport

2016.12.14. 21:05

Elvesztette veretlenségét a HVSE/SI

Megyei körkép - Elszenvedte első vereségét a bajnokságban - legnagyobb riválisa otthonában - a HVSE/Sportiskola NB II-es női röplabdacsapata.

Horváth Erika

A SZoESE-nek sem sikerült idegenben nyernie.

PTE PEAC-Haladás VSE/Sportiskola 3:1 (22, -23, 12, 21). - Pécs, 150 néző, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Kiss.

HVSE/SI: Merklinné, FAZEKAS, Mohl-Benesóczky, Horváth D., Bokor, Mikos, Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Varga R., Marton, DANCSECS, Majczán, Vécsey, Horváth K. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Ezúttal a SZoESE-sek voltak egy szettel közelebb a győzelemhez, de nekik sem sikerült. Balról: Gulkai Zsófia, Simon Fanni (12), Halmosi Noémi, Horváth Mónika (1), Varga Nikolett, Nagy Teodóra Fotó: Unger Tamás

A veretlen HVSE/SI a legnagyobb riválisánál vizitált. A pécsiek addigi egyetlen vereségüket éppen a szombathelyiektől szenvedték el.

Nagyon jól kezdett a szép számú szurkolója által támogatott Haladás, simán haladt a játszmagyőzelem felé. 20-hoz érve már hét ponttal járt előrébb ellenfelénél. De a hazaiak jó nyitásokkal felzárkóztak, majd kihasználva a vasiak egyre szaporodó hibáit, fordítottak (25-22). A váratlan sikertől még jobban megtáltosodtak a pécsiek, 5-0-val kezdték a második játszmát.

A HVSE azonban utánuk eredt, 15-15-nél egyenlített. Mindkét csapat nagyszerűen játszott, főként a mezőnyvédekezés volt parádés. A szettet végül a vendégeknek sikerült befejezni (23-25). A harmadik játékrészben azonban már nem tudtak koncentrálni a vasiak; a sok hiba miatt szinte a teljes csapatát lecserélte Mucsi Péter.

Magabiztosan szerzett ismét előnyt a pécsi gárda (25-12). A negyedik szettben óriási küzdelemben felváltva estek a pontok, végül ismét a nyitások hozták meg a sikert a hazaiak számára (25-21). Százperces játékot követően vesztette el veretlenségét a HVSE/SI. Junior: 0:3 (-21, -23, -16).

Honvéd Zrínyi SE-Szombathelyi Egyetemi SE 3:2 (-18, -25, 8, 22, 10). - Budapest, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Mocsnik, Allek.

SZoESE: Simon F., Horváth M., Gulkai, Halmosi, Kiss L., Varga N. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, jó játékkal biztosan nyerte az első szettet a szombathelyi csapat (18-25). A második játszma már jóval nagyobb küzdelmet hozott, de a minimális előnyt a vendégek könyvelhették el a végjátékban (25-27). Sajnos a 2:0-s játszmaelőny nem bizonyult elegendőnek a szombathelyiek számára. Ugyanis a harmadik szettben kiütközött rajtuk a korai indulás és utazás okozta fáradtság.

Egyre kevésbé tudtak a hálónál eredményesek lenni (25-8). Nem tudtak kellően felpörögni a negyedik etapra sem. Bár szorosabbá tették a végjátékot, a hazaiak kiharcolták a rövidített játszmát (25-22). És onnan nem is engedték ki a kezükből a győzelmet. Megkönnyítette a dolgukat, hogy a szombathelyiek már nem tudtak megújulni és az önbizalomnak is híján voltak (15-10). Junior: 1:3 (-22, 23, -19, -14).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!