Sport

2016.12.11. 19:13

Hámori ismét bajnok

Budapest - Aranyéremmel tért haza az országos bajnokságról Hámori Ádám, a kőszegi Fitt Box Ökölvívó Egyesület bunyósa.

Tóth Gábor

A 93. Papp László férfi felnőtt országos ökölvívó-bajnokságon szerdától szombatig 53 klub 104 bunyósa lépett a kötelek közé a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. A kőszegiek 22 éves kiválóságának, Hámori Ádámnak a 15 fős 91 kilós súlycsoportban kiemeltként az első körben nem kellett bunyóznia. A negyeddöntőben kőbányai ellenfele, Renkecz Balázs a második menetben feladta a meccset. Az elődöntőben az érdi Csóka Roland már az első menet második felében feladni kényszerült a mérkőzést. A fináléban a tavaly ezüstérmes, debreceni Nagy Bence várt Hámorira. Alaposan megdolgozták egymást. Az első két menet egyértelműen a kőszegi bunyósé volt, a harmadik már kiegyenlített küzdelmet hozott. Végül Hámori Ádám egyhangú pontozással bizonyult jobbnak. Hámori negyedik(!) felnőtt ob-aranyát nyerte meg - az előző hármat még 81 kilóban (és van négy korosztályos magyar bajnoki címe is).

- Titkon reménykedtünk egy jó eredményben, de nem akartunk terhet rakni rá, elsősorban felszabadult bunyót vártunk tőle, hiszen súlycsoportot váltott, a 81 után a 91 kilósok mezőnyében kellett helytállnia - jelezte Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, a 22 éves Hámori edzője. - Ádám rengeteg munkát rakott a felkészülésbe, örülök, hogy ennek meg is lett az eredménye. Az ob-n napról napra jobban teljesített, az egyik legnépesebb súlycsoportban bizonyult a legjobbnak, kétség sem férhetett az elsőségéhez. De azzal is tisztában vagyunk, hogy a 91 kilós súlycsoportba még azért bele kell erősödnie - főleg a nemzetközi porondon. Tehetséges, motivált, még bőven fejlődőképes bunyós, nem elégszünk meg a magyar bajnoki címekkel, dolgozunk tovább!

A szombathelyi Skorpió Box-Club bunyósa, Böbrösi Ádám szintén a 91 kilósok mezőnyébe nevezett. A nyolcaddöntőben kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, győzelmet, továbbjutást érdemelt volna, ám a bírók - érthetetlen módon - elvették tőle a meccset, a korábbi ifi bajnok, miskolci Kocsis Richárdot hozták ki győztesnek, aki végig menekült, kifordult, fogott, szabálytalan volt. Ott volt az ob-n a Haladás VSE 56 kilós öklözője, Orsós László is. A négyfős mezőnyben az elődöntőben kezdett, az első menetben leléptették, de így is bronzéremmel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!