Sport

2016.12.05. 19:35

Nem botlik a HVSE

Szombathely - Alig egy órára volt szüksége az éllovas Haladás VSE/Sport-iskolának az újabb - sorozatban nyolcadik - győzelméhez. Ezúttal a helyi rivális SZoESE ellen a női röplabda NB II. nyugati csoportjának 8. fordulójában.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (10, 20, 17)

Szombathely, Sugár úti csarnok, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Őri, Pruckner.

HVSE/SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, MERKLINNÉ, Fazekas, MOHL-BENESÓCZKY. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Varga R., Marton, Vécsey. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

SZoESE: Gulkai, Varga N., Halmosi, Simon F., Horváth M., Kiss L. Csere: Nagy T. (liberó), Németh E., Nagy J. Edző: Bodzer Attila.

A két csapat már másodszor találkozott az idényben. A SZoESE otthonában 3:1-es Haladás-győzelem született. Hazai pályán is a tabellát veretlenül vezető Mucsi-gárda volt az esélyes az eddig mindössze két győzelmet számláló egyetemisták ellen.

Merklin Ferencné (labdával) volt a legbiztosabb pontja a HVSE/SI-nek, a háttérben a feladó Horváth Dóra (16). A SZoESE-ből Horváth Mónika (takarva) és Kiss Laura (9) sánccal próbálkozik Fotó: Unger Tamás

Néhány percig a vendégek tűntek motiváltabbnak, nagyon jó sáncokkal 3-0-ra elléptek. De hamarosan összerázódott a HVSE/SI, előbb kiegyenlített (4-4), majd hétmérföldes léptekkel elhúzott. Köszönhetően elsősorban a nyitásainak, amelyekkel nem bírt a SZoESE, amelynek beindítások híján gyakorlatilag nem voltak támadásai. Ha vissza is jött a SZoESE térfeléről a labda, a zöld-fehérek tetszés szerint támadhattak és érhették el pontjaikat (25-10). A második játszmában kezdetben magasabb fokozaton pörgött a Haladás, amelyben Merklin Ferencné és Bokor Laura vitte a prímet. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék. Még át is vette a vezetést a SZoESE (9-10), de Varga Réka nyitásaival lassacskán kilábalt a hullámvölgyből a házigazda, behúzva az újabb játszmagyőzelmet (25-20). A harmadik szettben 5-5-ig haladt fej fej mellett a két csapat, aztán az önbizalom híján lévő SZoESE megadta magát a koncentráltabb éllovasnak (25-17).

Dr. Mucsi Péter: - Jól kezdtünk, aztán átvettük az ellenfelünk lassabb játékát és belealudtunk a meccsbe. A győzelemnek örülök, dolgozunk tovább.

Bodzer Attila: - Bátortalanul, figyelmetlenül röplabdáztunk, szinte nem is játszottunk. Nem értem.

A 2016-os naptári évben még két fordulót bonyolítanak le a bajnokságból. A hétvégén mindkét szombathelyi csapat idegenben játszik, december 17-én viszont itthon, a HVSE/SI a Honvéd Zrínyit, a SZoESE a Veszprémet fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!