Sport

2016.12.27. 18:59

Snapszer: ob-döntő és jubileum

Kőszeg - Szerdán az országos bajnokság döntőjét rendezi, csütörtökön pedig fennállásának 10 éves jubileumát ünnepli a kőszegi székhellyel bíró Magyar Snapszer Szövetség.

Tóth Gábor

Szerdán az országos bajnokság döntőjének ad otthont a Magyar Snapszer Szövetség kőszegi klubhelyisége. A 2016-os esztendőt lezáró fináléban 24 kártyás ül asztalhoz. Az idén 16 selejtezőt rendeztek szerte az országban, ranglistapontok alapján alakult ki a legjobbak mezőnye - igaz, az elmúlt évek eredményei alapján egy egri és egy békéscsabai snapszeros szabadkártyát kapott. A vasi színeket körmendi, szombathelyi, kőszegi és lukácsházi kártyások képviselik, de érkeznek versenyzők Sopronból, Győrből, Veszprémből, Pécsről és Budapestről is. Mint azt Táncsics Péter, a szövetség elnöke elárulta, az idei eredmények alapján két vasi fiatalnak, a szombathelyi Bellovits Márknak és a lukácsházi Horváth Dánielnek is van esélye a végső győzelmre. A finálé 10-től körülbelül 20 óráig tart.

A döntő után sokat nem pihenhetnek a snapszerosok, hiszen a szövetség csütörtökön a Jurisics Várban ünnepli fennállásnak tízéves évfordulóját, egyben a Magyar Kártya Napját. A szervezők színes programokkal - kártyavárépítés, kártyahajítás, kártyafestés, kártyatorta-kóstolás - készültek. Természetesen lesz kártyacsata (svájci rendszerű) is, egyéni versenyzők, illetve háromfős csapatok nevezhetnek a helyszínen. A szövetség munkatársai várnak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!