Sport

2017.01.27. 19:55

Elismerés a testnevelőnek

Budapest - A Magyar Diáksport Szövetség eredményességi díjátadóján Szalai János kapta meg a 2015/2016-os tanévben legeredményesebb Vas megyei testnevelőnek járó elismerést.

Horváth Erika

Szalai János a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Balogh Gábortól, az MDSZ elnökétől és a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkártól, Sárfalvi Pétertől vehette át a díjat. A Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnázium testnevelő tanára hosszú évek óta eredményesen szerepel a diákolimpiák felmenő rendszerű versenysorozatában. Az elmúlt tanévben az V-VI. korcsoportosok számára kiírt amatőr kosárlabda- és a kispályás labdarúgódöntőbe is bejutott tanítványaival - a kosarasokkal ezüstérmet szereztek, illetve atlétikai diákolimpiai bajnoki címeket is elkönyvelhettek.

Szalai János az MDSZ ünnepi rendezvényén vehette át a díjat Fotó: Pálóczi László

- Ez a díj a gépiparis diákoknak köszönhető - szögezte le Szalai János, akit a Vas Megyei Diáksport Egyesület terjesztett fel a kitüntetésre. - A kosarasokkal a megyei döntő megnyerésével zsinórban hetedszer jutottunk az országos döntőbe, és most egy ezüsttel koronáztuk meg a közös munkát. A két atlétánk, Halász Bence és Pap Kristóf aranyaiban elsősorban egyesületi edzőiknek, Németh Zsoltnak, Németh Lászlónak, illetve Lengyák Györgynek van nagy szerepe, a fiatalok szép eredményekkel viszonozták, hogy az iskola minden segítséget megad ahhoz, hogy a rengeteg hiányzás mellett is segítse a tanulmányaikat. Úgy vélem, annak is szerepe lehetett abban, hogy idén én lettem a díjazott, hogy a Vas megyei rendezésű országos kosárlabda-elődöntők csaknem mindegyikén a versenybíróság elnökeként tevékenykedem évek óta, és eddig elégedettek voltak a munkámmal.

Az iskolák eredményességi versenyében ezúttal nem került vasi intézmény az első háromba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!