Sport

2017.01.29. 18:30

A szombathelyiek 4-1-re verték a Sturm Graz vegyescsapatát

Graz - Idei első felkészülési mérkőzésén a Viktória FC 4-1-re nyert Ausztriában az osztrák elsőosztályú Sturm Graz vegyescsapata ellen. A vasiak egy támadó megszerzésén fáradoznak.

Pum András

Sturm Graz vegyes-Viktória FC 1-4 (0-1). Graz, műfű, 50 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Koch.

Viktória: Bíró (Császár, 70.) - Kopcsándi, Tálosi, Fördős, Kun - Tóth A., Manhart, Fábián - Kiss Zs. (Janus, 56.), Siklér, Harsányi. Edző: Csordás Csaba.

Az egy héttel korábbi székesfehérvári teremtorna után ezúttal nagypályán is bemutatkozott a bajnoki táblázat második helyén álló Viktória FC.

A vasiaknál Balogh Henrietta Achilles-ín-, Magyarics Zoé bokasérülés miatt hiányzott, míg Szakonyi Emese és Kopcsándi Vivien influenzás. A graziak vegyes csapata ellen nagy lendülettel kezdett a vasi együttes és hamar magához ragadta a kezdeményezést. Noha idén a vasárnapi volt a Viktória idei első nagypályás mérkőzése, a vasiak támadásban és védekezésben is meggyőzőek voltak. Fokozatosan lendültek játékba, és akár két-három góllal is vezethettek volna az első 45 perc lefújását követően, de helyzeteik közül csak egyet használtak ki.

Siklér Kinga duplázott a grazi együttes elleni meccsen Fotó: Szendi Péter

Szünet után még nagyobb sebességbe kapcsolt a vendéggárda, igazi örömfocit rendezett. A három gól mellett négy kapufát rúgott, sok ziccert elrontott és egy tizen-egyest is elhibázott. Ettől függetlenül meggyőzően mutatkozott be nagypályán a Viktória. Gólszerzők: Siklér 2, Fábián, Tálosi.

Csordás Csaba: - Habár a felkészülés ezen időszakában sokat edzünk, a lányok felszabadultan, frissen mozogtak - nagy dicséret illeti őket. Minden szempontból roppant hasznos edzőmeccset vívtunk. Ami a játékoskeretet illeti, egy támadót még mindenképpen szeretnénk igazolni, több név is van a kalapban, meglátjuk sikerül-e közülük valakit Szombathelyre csábítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!