Sport

2017.02.18. 20:05

Kisebb csoda a BL-ben: legyőzte a Répcelak a Zerbstet

Répcelak - Ha a Final Fourba nem is volt esélye bekerülni a Répcelaki SE-nek a teke Bajnokok Ligájában, nagyon nagy skalpot szerzett, hiszen legyőzte a világ egyik legjobb csapatát, az SKV Rot Weiss Zerbstet a negyeddöntő hazai visszavágóján.

Vas Népe Sport

Répcelaki SE-SKV Rot Weiss Zerbst 1999 5:3 (3725-3701).

- Répcelak férfi teke Bajnok Ligája negyeddöntő, visszavágó. Répcelak: Kakuk 607, Vörös 599, ifj. Brancsek 628, Zapletán 677, Móricz 595, Molnár 619. Edző: Kiss Zsolt. Zerbst: Weber 665, Seitz 625, Stoklas 635, Schneider 601, Schondelmaier 588, Weis 587.

Megújult környezetben fogadhatta a Répcelak a világ egyik legjobb klubcsapatát, a nyolcszoros világkupa-, kétszeres BL-győztes, 11-szeres német bajnokcsapatot. Egy üvegfal lebontásával szellősebb, tágasabb lett a nézőtér, két monitor segítségével már nemcsak kettő, hanem mind a négy pályán történteket nyomon követhetik a nézők, egy harmadikon dobásról dobásra a mérkőzés állását is. Nagy csodára lett volt szükség, hogy a Répcelak behozza a 6,5:1,5-ös hátrányát a BL-negyeddöntő visszavágóján a Zerbst ellen.

Zapletán Zsombor a második sorban klasszisteljesítménnyel, 677 fával teremtette meg a répcelakiak számára a fordítás lehetőségét
Fotó: Unger Tamás

A vendégcsapat már az első sorban eldöntötte a továbbjutást. Merthogy ezúttal Kakuk Leventének és Vörös Milánnak sem ment igazán a játék. Minden felzárkózási kísérletüket visszaverte Mathias Weber, illetve Fabian Seitz (0:2) - a répcelakiak ekkor csupán 0,5 szettpontot számláltak és 74 fás hátrányba kerültek. De a mérkőzésnek még nem volt vége. A 21 éves ifj. Brancsek János 628 fával megközelítette, de felülmúlni nem tudta a nagyon rutinos szlovén válogatott Uros Stoklast (63). Zapletán Zsombor azonban mindenkit felülmúlt.

Hihetetlenül jó formában játszott, 677 fát ütve megszerezte a répcelakiak első csapatpontját (1:3) és mivel 76 fát vert Thomas Schneiderre, megcsillantotta a reményt a kisebb csodára, a fordításra. Ehhez már „csak” 15 fás hátrányt kellett ledolgozni, illetve az utolsó két csapatpontot megszerezni. És a két ifjú titán, Móricz Zoltán és Molnár Pál ezt nagy akarattal, óriásit küzdve meg is tette.

Előbbi Axel Schondelmaier, utóbbi Manuel Weis ellen. Ezzel a csapatpontok tekintetében egyenlített a Répcelak (3:3), és mivel 24-gyel több fát ütött, 5:3-ra nyert a csupa válogatottakból álló, neves zerbsti csapat ellen.


Kiss Zsolt: - Minden mindegy alapon indultunk a mérkőzésnek úgy, hogy nagy-nagy csoda lenne, ha sikerülne meghozni a 7:1-es győzelmet. De a hazai diadalban azért bíztunk. Örülök, hogy sikerült. Pedig az eleje kicsit nyögvenyelős volt, Leventének kicsit gyengébben ment a szokottnál, de eredményes volt a nagy hajrá. Zsombort emelném ki, 677 fás eredményével középen a mi javunkra fordította az eredményt, az utolsó sorban pedig a két fiatalember tudta tartani a lépést.

Zapletán Zsombor: - Örülök a győzelemnek. Nagyon nehéz volt, de sikerült. Jó formában vagyunk. Nekem nagyon jól ment a játék, élveztem az elejétől a végéig. Itt, Répcelakon ez a 677 fa az eddigi legjobb eredményem. Remélem, sokáig kitart ez a forma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!