Sport

2017.03.16. 16:01

A megyei II-ben is folytatódnak a küzdelmek

Megyei körkép - A hétvégén nem csupán a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban folytatódnak a küzdelmek, hanem a megyei II. osztály szombathelyi, körmendi és sárvári csoportjában is.

Pum András

Megyei I.

 

Szombaton öt, vasárnap pedig három mérkőzést rendeznek a megyei I. osztályban. A forduló rangadóját szombaton rendezik, a listavezető Körmend a harmadik Rábapatyot látja vendégül. Mindkét együttes egy-egy győzelemmel és döntetlennel indította a szezont. A két csapat között kilenc pont a különbség - ennek ellenére nagy csatára van kilátás. Érdekesnek ígérkezik a Répcelak jánosházi vendégjátéka is. A hazaiak tavasszal még nem szereztek gólt, márpedig a répcelakiak védelme az egyik legstabilabb a mezőnyben - nem lesz egyszerű dolguk a vendéglátóknak. Vasárnap az ötödik Vép a hatodik helyen álló Rummal csap össze, egy pont a differencia a két csapat között. Uraiújfaluban kiesési rangadón mérkőzik meg az utolsó előtti helyen tanyázó Uraiújfalu és a sereghajtó Kemenesalja.

Megyei I. osztály, 19. forduló, menetrend, szombat, 15.00: Király SZE-Egyházasrádóc (Vass), Körmend-Rábapaty (Takács R.), Jánosháza-Répcelak (Bereczky), Celldömölk-Vasi Opus-Nádasd (Szvorda), Szentgotthárd-Kőszeg (Héra). Vasárnap, 15.00: Schott-Lukácsháza-Vasvár (Mónos), Uraiújfalu-Kemenesalja (Marácz), Vép-Rum (Bedi).

A megyei I. osztály legutóbbi fordulójában az alábbi játékosok nyújtottak kiemelkedő teljesítményt
Grafika: Kelemen Attila

Megyei II.

 

A szombathelyi csoportban a címvédő Ják fogadja a tabella 4. helyén álló Gyöngyöshermánt - jó meccsre, nagy csatára van kilátás. A tavaszt két győzelemmel nyitó Újperint ezúttal a jó erőt képviselő Tanakajd ellen bizonyíthat. A Sé ugyancsak két győzelmet számlál tavasszal, ám ezúttal a listavezető Vasszécseny látja vendégül. Az éllovast üldöző Spari nem hibázhat hazai pályán.

Szombathelyi csoport, 19. forduló, menetrend, szombat, 15.00: Vasszécseny-Honvéd Sé (Makai I.). Vasárnap, 15.00: Bozsok-Torony (Sipos Zs.), Tápláni KSK-Balogunyom (Fischer A.), Elektromol-Spari-Gencsapáti (Horváth P.), Felsőcsatár-Söpte (Derdák M.), Szentpéterfa-Zanat (Kulman T.), Ják-Gyöngyöshermán-Szentkirály (Talabér N.), Újperint-Tanakajd (Bereczky Cs.).

A körmendi csoportban ezúttal nem a listavezető körmendi csapat, hanem a Téglagyár játszik a forduló rangadóján. Az ellenfél nem más, mint a tavaszt remekül kezdő Szarvaskend, mely gárda egy győzelemnyire van lemaradva az első helyezettől. Az aktuális ellenfele pedig egy ponttal követi a dobogós helyekért vívott harcban. A tét tehát nem kicsi, sok múlhat ezen a mérkőzésen a szezon után a végelszámolásnál is. A Viszák Rábatótfalun javítana gyenge márciusi formáján, hogy aztán újult erővel próbálja visszaszerezni első helyét a tabellán.

Körmendi csoport, 20. forduló, menetrend, szombat, 15.00: Bajánsenye-Körmend VSE (Boda Gy.). Vasárnap, 15.00: Őriszentpéter-Sza-konyfalu (Bazsó F.), Körmendi Téglagyár-Szarvaskend (Horváth Á.), Magyarszecsőd-Rábahídvég (Újházi Zs.), Ivánc-Csákánydoroszló (Tuczai M.), Rábatótfalu-Viszák (Makai I.).

A sárvári csoportban az Ikervár menetrend szerinti következő ellenfele a Szeleste. Tavasszal harmadik nekifutásra próbálja megszerezni első pontjait a listavezető. Ha a sérült játékosok egy része felépül a találkozóra, akkor újra régi fényében láthatjuk a Rába-partiakat. Azért, hogy ne így legyen, a Gérce-Vásárosmiske-Püspökmolnári találkozó győztese fog leginkább szorítani. Ugyanis a másik két dobogós közül az egyikük így akár egy pontra is megközelítheti a tabellán az Ikervárt. A Sitke-Bük találkozóra kilátogatók sem maradnak izgalmak nélkül. A jó formában lévő két gárda erre tökéletes garancia.

Sárvári csoport, 20. forduló, menetrend, szombat, 15.00: Bük-Sitke (Sebesi P.). Vasárnap 15:00: Gérce-Vásárosmiske-Püspökmolnári (Héra Cs.), Csepreg-Ölbő (Kondor T.), Mersevát-Csénye (Molnár T.), Pecöl-Jákfa (Szabó Zs.), Ikervár-Szeleste-Pósfa (Sály K.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!