Sport

2017.03.14. 19:32

Visszavágott a Paks a körmendi vereségért

Tíz pontos vezetésénél talán elhitték a vendégek, hogy meg is van az addig kézben tartott meccs. Ritkán látható rövidzárlatot, hosszú kosárszünetet produkáltak a körmendiek, a paksiak viszont nagyon magukra találtak és elképesztő sorozatot produkálva a maguk javára fordították a találkozót.

Németh Zsolt

Paks, 800 néző V: Söjtöry, Pozsonyi, Radnóti

PAKS: KOVÁCS 18/9, Battle 5/3, Samenas 18/18, WATKINS 23/6, Tiby 9/6

Csere: GILBERT 14/9, Will 7/3, Medve 1

Vezetőedző: Teo Csizmics

KÖRMEND: Petty 14/9, Smith 16/6, Ferencz 6/6, Allen 26/6, Csorvási 1

Csere: Kromah 12, Gibbs 9/3, Horti ,-

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-8. 7. p.: 13-16. 13. p.: 28-27. 17. p.: 35-43. 23. p.: 46-57. 29. p.: 70-60. 34. p.: 78-65. 36. p.: 83-72.

Valószínűleg minden résztvevőnek furcsa helyzet volt, hogy Teo Csizmics az Egis Körmend ellenfeleként ült le a kispadra. Annak idején éppen a jelenlegi csapata ellen búcsúzott Körmendtől, és akkor a piros-feketék alaposan helybenhagyták a paksiakat. Most a piros-kékek sikeréért küldte harcba csapatát a horvát mester, akit a régi módon, neve skandálásával köszöntött a vendégtábor. Utódja, a szlovén Gasper Potocsnik a meccs előtt hangsúlyozta, mennyire tiszteli Csizmics munkáját, de elmondta, most azért érkezett Paksra, hogy győztesen távozzon onnan. Ezúttal ismét Cole Dickerson volt a kimaradó idegenlégiós a hat körmendi közül. Smith és Allen kettesével indult a pontszerzés. Az ASE három perc után, büntetőből szerezte első pontjait. Héttel lépett el az MTE a negyed közepére, a másik oldalon csak Watkins szerzett kosarat, igaz, ő a 6. percben már tíznél tartott. Allen igyekezett követni őt, 10-16-nál neki nyolc pontja volt. Kovács triplájával a 7. percben háromra hozta csapatát, Smith hármassal nyugtatta csapatát és a száznál is több a vendég drukkert. A cseréből érkező Will öt pontjával viszont kettőig zárkózott az ASE, jött az első körmendi időkérés. A negyed utolsó pillanatában dobott Kovács triplával átvette a vezetést a Paks.

Sorra maradtak ki a vendégtámadások, Battle viszont betalált, így másfél perc sem telt el a második negyedből, máris maga köré rendelte játékosait Gasper Potocsnik. Gilbert ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, eggyel fordított az MTE. A hazai publikum tüntetett a játékvezetők ellen, Samenas színjátéka – aki támadóhibát akart eladni – csak olaj volt a tűzre. Gibbs rázta meg magát, 35-41-nél Teo Csizmics kért időt. Allen 17. pontjával már kilenc volt közte, Smith tette hozzá a tizediket. (18. p., 38-48) A nagyszünetig három pontot faragott ebből az ASE. Csorvási osztott ki gyorsan két blokkot, Kromah büntetőivel pedig újra tíz lett közte. Kitartóan buzdította az övéit a vendégtábor, Teo Csizmics pedig időt kért. Ez később döntőnek bizonyult, mert összekapta magát a Paks, különösen védekezésben. Allen törte meg a körmendi kosárcsendet, őrizte kilenc pontos előnyét a vendégcsapat. Aztán pillanatok alatt elfogyott a fór. Watkins és Tiby kosaraival átvette a vezetést az ASE. Smith zsákolt, Csorvási dobott büntetőt, megint fordult a kocka. Aztán Tiby két hármasa után ismét, jött is az időkérés. Nem tudott betalálni, gyakorlatilag lefagyott a Körmend, minden dobás lejött a gyűrűről. A másik oldalon viszont Samenas dobott két hármast, már tízzel ment a Paks, egy 21-3-as rohanással. A kisszünet után is folytatódott a vendégek rémálma, még a ziccerek is kimaradtak, képtelen volt kosarat szerezni az MTE. Bőven tíz fölött tartotta előnyét a Paks, még akkor is, ha később beesett néhány körmendi tripla. Amikor tízre zárkózott az MTE, Teo Csizmics kért időt. Ferencz második triplája után csak nyolc volt a hátrány, de Kovács dobott faulttal együtt ziccert, majd Samenas két triplát. Ezzel, két perccel a vége előtt eldőlt a meccs.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Köszönöm a gratulációt, és is elismerésemet fejezem ki a körmendiek felé, remek teljesítményt mutattak a nemzetközi kupában és a bajnokságban is. Ma leginkább az döntött, hogy sokkal jobban járattuk a labdát, mint legutóbb Szegeden, ebből eredményesen támadtunk. A gólpasszokban és a lepattanókban is jobban teljesítettünk, ez is hozzájárult a sikerhez.

Gasper Potocsnik: – Szeretnék gratulálni a paksiaknak, különösen edző kollégámnak, Teo Csizmicsnek, mert nagyon rövid idő alatt teljesen megváltoztatta csapata játékát, ma is remekül teljesítettek. Megmutatták, hogyan kell okosan kosárlabdázni támadásban és védekezésben egyaránt. Mi rosszul reagáltunk erre és erőltettük az egy-egy, valamint a kettő-kettő elleni játékot. Mindig a védekezést emelem ki fontosságban, de ma támadásban vesztettünk. Az eladott labdáinkból könnyű kosarakat dobtak a hazaiak, akik 16 támadó lepattanót is szedtek, ezt nem lett volna szabad engednünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!