Sport

2017.03.26. 18:55

Megyei I: Celldömölki diadal Répcelakon

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának rangadóján szünet után kerekedett felül a Celldömölk a Répcelek otthonában.

Pum András

Rum KSC-Egyházasrádóci SE 1-2 (0-0). Rum, 120 néző, vezette: Tóth R.

Rum: Busi - Ivic, Kontics, Csernák, Bősze - Somogyi, Molnár R., Papp B., Koronczai - Gyurkó, Tóth M. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár, Németh Martin, VILICS, Kertes - Tóth M., Molnár L., BUDAI (Molnár I.), László (Simon A.) - TÓTH J., NÉMETH MARCELL (Mészáros). Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Ivic, illetve Tóth J., Németh Marcell (11-esből).

Az őszi rumi győzelmet az Egyházasrádóc vissza akarta adni, ennek szellemében is lépett pályára. A második fél-időben egy fejesgóllal vezetést szereztek a vendégek, aztán egy védelmi hibát kihasználva Ivic egyenlített. Majd a 80. percben egy felesleges rumi szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott és értékesített az Egyházasrádóc. Döntetlen színezetű meccsen a szerencsésebb csapat nyert.


Vasi Opus-Nádasd KSE- Uraiújfalu SE 4-2 (0-0) Nádasd, 120 néző, vezette:
Mónos.

Nádasd: Esztergályos - ZSOLDOS, HORVÁTH G., CSENTERICS J., Szakály - Zsigmond (Gábor), Csenterics T., TAKÁCS Á., Horváth A. (Burka) - Cserte, Takács M. Játékos-edző: Csenterics János.

Uraiújfalu: HORVÁTH B. - Gőcze, Varga Zs. (Tóth D.), Gallen, Varga P. I. - Keszei (Csete), Farkas A. (Nagyobb), Toldi, Széles (Pap) - GÖNCZÖL, VARGA P. II. Edző: Stieber József.

Gólszerző: Csenterics J. 3, Csenterics T., illetve Gönczöl (11-esből), Varga P. II.

A széltől támogatott hazai csapat kezdte jobban a találkozót, és ahogy belemelegedtek a játékba, egyre több helyzetet dolgoztak ki. Azonban hiába a mezőnyfölény és az ordító ziccerek sokasága, előnyre nem tudott szert tenni a Nádasd. A vendégek inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A második félidőben megszerezte a vezetést az Uraiújfalu, majd gyorsan megfordította az állást a hazai együttes. Itt azonban még nem ért véget a meglepetések sora. Egy szép elfutást követően büntetőhöz jutott az U-raiújfalu, a tizenegyest pedig belőtték. Ezután viszont a hazai csapat percei következtek, hiszen postafordultával válaszoltak a gólra, a hajrában pedig bebiztosították a győzelmet is.


Vasvár VSE-Jánosháza 2-1 (1-0). Vasvár, 200 néző, vezette: Szabó I.

Vasvár: Smolczer - HORVÁTH A., Bakos Cs., RÉFI, Horváth Á. - Vincze K., ROBÁN, Czövek (Sály), Hajas (Varga A.) - BAKOS, Berta (Egeresi). Edző: Konrád
Péter.

Jánosháza: Gadavics - Marsai (Szabó T.), Simon, Horváth A., Tóth L. - Orosz, Pintér, Lendvai, Megyesi - Laczi, Vágusz A. (Vágusz P.). Edző: Pungor Isván.

Gólszerzők: Bakos (11-esből), Horváth Á., illetve Orosz (11-esből). Kiállítva: Smolczer, Simon.

Horváth Ádám góljával már a harmadik percben vezetést szerzett a hazai gárda. Negyedóra elteltével Vágusz Arnold rosszul ért talajt, bokasérülést szenvedett, mentő szállította kórházba. A Vasvár ezúton is jobbulást kíván számára. Szünet után tíz perc játék után kiállították a hazai kapust, és büntetőt kapott a vendéggárda, amelyet értékesített is. Tovább folyt a helyenként túl kemény játék, majd egy vendégkiállítás után tizenegyesből megszerezte a győztes gólt a Vasvár. A fél-órán keresztül emberhátrányban játszó hazai együttes megérdemelten győzött.


Rábapatyi KSK-Schott Lukácsháza SE 7-1 (5-1). Rábapaty, 120 néző, vezette: Bereczky.

Rábapaty: Király T. - Vadász (Dovánszki), Csupor, Fehér, Balhási, Király Zs. (Németh B.) - Dugovics (Sebestyén), Gosztolya (Németh Á.), Szabó A. - Bajnok, Kovács T. Edző: Enzsöl
Gábor.

Lukácsháza: Kalmár - Bolfán, Vörös, Baranyai, Farkas E. - Schwarcz (Kovács Sz.), Tar (Naisz), Lengyel, Szalai - Kovács D., Szabó C. Edző: Devecseri Gábor.

Gólszerzők: Vadász (3), Sebestyén, Gosztolya, Bajnok, Baranyai (öngól), illetve Lengyel.

A széltől támogatott Rábapaty ragadta magához a kezdeményezést, a 10. percben egy szabadrúgásból kipattant labdát Vadász passzolt a hálóba (1-0). A 18. percben a Lengyel által felívelt labdát mindenki elnézte, a lövés végül a hálóban kötött ki (1-1). Rákapcsolt a hazai csapat, a 21. percben Vadász szöglet után csúsztatott a hálóba, majd Gosztolya fejesével már kettővel ment a vendéglátó gárda. Aztán Bajnok szintén szöglet után emelt a kapuba (4-1), végül egy öngóllal zárult a félidő (5-1). Szünet után visszaállt a Rábapaty, a vendégek a mezőnyben jól adogattak, de gólhelyzetet nem alakítottak ki. A 60. percben Vadász egyéni akcióból talált be, Sebestyén állította be a 7-1-es végeredményt. Váratlan, nagyarányú győzelmet aratott a Rábapaty, amelyben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.


Körmendi FC-Király SZE 4-0 (2-0). Körmend, 200 néző, vezette: Takács.

Körmend: Páger - NAGY T. (Tompa), BALIKÓ, Kósik, CZIMBER - Horváth P., MAKAI (a mezőny legjobbja) I, Török (Nyári), Sipos - Niksz (Varga), Takács Á. (Kádár). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Király SZE: Mester - Sásdi, Hujber B. (Petrőczi), Fritz - Szalay, Hegedűs, Hujber G. (Szabó Z.), Janzsó, Kiss B. - Németh D., Németh B. (Csire). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Balikó (2), Makai, Sásdi (öngól).

Vendéggóllal indult a találkozó, a dolog szépséghibája, hogy egy beadás után Sásdi a saját kapujába fejelt (1-0). Támadott a Körmend, de a hazai dominancia csak a 25. percben eredményezett újabb gólt. Nikszet buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt Balikó értékesítette (2-0). A második félidőben maradt a korábbi forgatókönyv, a hazaiak uralták a játékot, a vendégek jobbára védekeztek. Ám nem elég hatékonyan, mert egy kapufa mellett két Rába-parti találat is született. Így a listavezető verőfényes napsütésben, jól előkészített pályán, sportszerű ellenfél ellen magabiztosan nyert.


Kemenesalja FC-KISWIRE Szentgotthárd VSE 0-0. Vönöck, 100 néző, vezette: Horváth P.

Kemenesalja: Hujbert - Szakál E., Veszprémi, Szakál M., Németh R. - Laki (Dobány), Berecz, Erdélyi, Belegrai - Döbrönte, Kovács
K. Játékos-edző: Dobány
Gábor.

Szentgotthárd: Soós - Bellovics (Laczó), Kovács G., Kovács P., Kostyál (Somogyi) - Merkli, Düh (Muszka), Dancsecz, Wágner (Bugán) - Vass, Nagy O. Edző: Heiter László.

Leginkább a két tizenhatos között folyt a játék, a kaput csak elvétve tudta veszélyeztetni a vönöcki gárda. Fordulás után inkább a vendég-együttes akarata érvényesült. Ám hiába dolgozott ki több helyzetet a Szentgotthárd, gólt nem tudott szerezni. A találkozón egy jogosnak vélt hazai büntető maradt ki, ennek ellenére többet kellett volna tenni ahhoz, hogy győzelemmel zárja a mérkőzést a Kemenesalja. Igazságos eredmény született.

 

Kőszegi FC-Vép VSE 0-0. Kőszeg, 250 néző, vezette: Szvorda.

Kőszeg: TÁNCSICS - Toldi, RÁCZ, Major - MARTI CH., Őri (Biegner) - Hankó, SZOLYÁK, Prán (Bujtás), Marti R. (Réti) - Dévai (Varga B.) Játékos-edző: Táncsics András.

Vép: Bezdi B. - Varga B., WÁGNER, Vermes, Kovács D. - NAGY ZS., DANCS - Baumgartner, MARKÓ M., Dala (Koszokovits) - Bezdi (Varga O.) Edző: Mitterstiller Csaba.

A legutóbbi két mérkőzését megnyerő Kőszeg vendége a tavaszi szezonban százszázalékos Vép volt. A találkozó első 20 percét remekül megnyomták a hazaiak. Többször tesztelték a vépi védelmet, amely hibátlanul verte vissza a rohamokat. Ezt követően Dévai kényszerű cseréje miatt a vendégek percei következtek. Több formást is vezettek, de gólt nem sikerült szerezniük. A második félidőben egy feltüzelt kőszegi csapat futott ki a pályára, többször sikerült kapuja elé szegezni a vendégeket, de az ordító helyzeteket sem tudták értékesíteni. A hajrában, a 89. percben jogos büntetőt ítéltek a Vép számára, amelyet a nagyszerű formában játszó Nagy Zsolt végzett el, de Táncsics eszén nem sikerült túljárni. A vendég együttes igazolta jó hírét, s bár gól nem született a találkozón, remek 90 percet láthatott a közönség. A döntetlen reális eredménynek mondható.

Répcelaki SE-Celldömölki VSE 0-3 (0-0) Répcelak, 300 néző, vezette: Fischer.

Répcelak: Gyécsek - Tóth Do., Fazekas (Lónai), Németh Gábor I., Csordás - NÉMETH GÁBOR II., Farkas B. (Tóth Dá.), Ambrus, Baranyai - Balikó, Bezdi (Jordán B.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Celldömölk: Bíró - Bodor, POTYI, Enyingi Má., SZUH - Győrvári (Németh J.), Györkös, Enyingi Ma., KLAUZER (Dobson) - Vajda (Virág), PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Gólszerzők: Klauzer, Piri, Dobson.

A találkozót a vendégek kezdték jobban. Ezt követően felbátorodott a Répcelak és többször veszélyeztetett. Ami kimaradt az első 45 percben, összejött a második játékrészben. A középkezdés után a hazai védelem bizonytalankodott, amit góllal büntettek a vendégek. Ráadásul 5 perccel később, egy megingást követően már kettőre nőtt a különbség - eldőlt a meccs. Döntetlen színezetű mérkőzésen győztek a vendégek.

Vönöckről Kovács Kitti, Répcelakról Balassa Péter, Körmendről Szabó Tibor, Kőszegről Táncsics András, Nádasdról Csenterics János, Vasvárról Konrád Péter, Rábapatyról Dani Lajos, Rumból Pup András tudósította lapunkat a mérkőzésekről.

 

Az 5. fordulóval folytatódott a labdarúgó Magyar Kupa Vas megyei sorozata. A Körmendi FC hozta a papírformát, a Bajánsenye viszont alaposan meglepte a Nádasdot - négy gólt is rúgott magasabban jegyzett ellenfelének.

Alsóújlak (megyei III.)- Körmendi FC (megyei I.) 2-5 (2-3). - Alsóújlak, vezette: Magyar Gy.

Gólszerzők: Kőműves M. (13.), Szalai N. (31.), ill. Török G. (23.), Takács M. 2 (28., 87.), Takács Á. (43.), Nagy T. (83.).

Bajánsenye (megyei II.)- Nádasd KSE (megyei I.) 4-2 (2-1). - Bajánsenye, vezette: Héra Cs.

Gólszerzők: Avas Zs. (11.), Bakó M. 2 (37., 81.), Pongrácz M. (55.), ill. Takács M. (17.), Takács Á. (70.).

Az Oszkó-Győrvár (megyei III.)-Répcelak (megyei I.) mérkőzést elhalasztották, március 29-én, szerdán 16.30-as kezdéssel pótolják a felek.

De ugyanekkor, szerdán rendezik a 6. forduló meccseit is. A sorsolás szeszélye folytán összekerült egymással a két megyei I. osztályú csapat, a CVSE és a Király.

Vas megyei Magyar Kupa, 6. forduló, menetrend, szerda, 16.30: Körmendi Téglagyár (megyei II.)-Gyöngyöshermán-Szentkirály (megyei II.), Bajánsenye (megyei II.)-
Söpte (megyei II.), Celldömölki VSE (megyei I.)-Király SZE (megyei I.).

Az Oszkó-Répcelak győztese játszik április 19-én, szerdán (16.30) a Körmendi FC ellen. E mérkőzés után kialakul a legjobb négy mezőnye. Ezután az elődöntőkkel folytatódik a sorozat, majd - a sorsolás után - a bronzmeccs és a döntő következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!