Sport

2017.06.27. 18:35

Az Eb-ről a vb-re verekedte magát Hámori Ádám

KŐSZEG Világbajnoki kvalifikációval tért haza az Ukrajnában rendezett felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságról a kőszegi Fitt-Box ÖE bunyósa, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Harkiv városa adott otthont az idei felnőtt ökölvívó Európa-bajnokságnak, amelyre 40 ország 260 versenyzője nevezett. A magyar válogatottban ott volt a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 22 éves, négyszeres magyar bajnok, 91 kilós bunyósa, Hámori Ádám. Hámori jól teljesített, bejutott a legjobb nyolc közé, ezzel kvalifikálta magát a szeptemberi, hamburgi világbajnokságra.

- Remekül sikerült a felkészülésem, így jó erőben, jó formában utaztam ki pályafutásom első felnőtt Európa-bajnokságára - árulta el Hámori Ádám. - A sorsolásnál is volt némi szerencsém, hiszen elsőre egy fiatal, rutintalan német riválist kaptam, akit biztosan győztem le. A nyolcaddöntőben aztán egy fizikálisan roppant erős, küzdős szlovák ellen léptem ringbe - akit ismertem, egyszer már legyőztem. Ismét nyertem, de ezúttal küzdelmes csatára kényszerültem.

Hámori Ádám ünnepli a nyolc közé jutást - és a világbajnoki kvalifikációt Fotó: EUBC

A bírók 3-2-re pontozták a győzelmemet, de szerintem ennél azért nagyobb fölénnyel nyertem - de a lényeg az, hogy nyertem. A mérkőzés után nagyon boldog voltam, hiszen azzal, hogy bejutottam a nyolc közé, kvalifikáltam magam a világbajnokságra. A negyeddöntőben az aktuális orosz olimpiai bajnok várt rám. Nem én voltam a meccs esélyese, de igyekeztem nem megilletődötten bunyózni, megnehezíteni ellenfelem dolgát - érzésem szerint ez sikerült is, nagyot küzdöttem, nem adtam olcsón a bőröm. A szakvezetésnek komoly elvárásai voltak velem szemben, szerencsére ennek sikerült megfelelni. És magamnak is, hiszen mindent kiadtam magamból, ami végül az ötödik helyhez volt elegendő.

- Most pihenek egyet, majd elkezdek kerékpározni, futni, úszni, és lassan visszatérek az edzőtáborba, aztán kezdődik a közvetlen felkészülés a vb-re Budapesten, Németországban, Tatán - folytatta Hámori Ádám. Az esélyeket most még korai latolgatni, de roppant erős mezőny lesz, hiszen csak a legjobbak kvalifikálhatták magukat a világbajnokságra. Az biztos, hogy ezúttal is tisztességesen felkészülök és pályafutásom első vb-jén mindent el fogok követni a minél jobb eredmény érdekében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!