Sport

2017.06.02. 16:15

Felértek a dobogóra a Váci focistalányai

Ezüstérmet szerzett a III-IV. korcsoportos lányok labdarúgó országos döntőjében Fonyódligeten a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola együttese.

Horváth Erika

Akárcsak tavaly, Fonyódliget volt a házigazdája a III-IV. korcsoportos lányok labdarúgó diákolimpiai döntőjének, és akárcsak tavaly, Vas megyét ezúttal is a Váci iskola együttese képviselhette. A 20 csapatos - a budapesti és a megyei győztesek alkotta - mezőny a 40x20 méteres pályákon négy csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A Mikos Tamás testnevelő vezette szombathelyiek a szabolcsi Pátrohával 3-3-as döntetlennel kezdtek, amit egy 3-2-es vereség követett Pilismarót ellen. A következő két mérkőzésen - miután Tolnát 5-0-ra, Békéscsabát 2-0-ra győzték le - sikerült felérniük a csoport második helyére, amellyel a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőbe jutottak. Már ezzel túlszárnyalták a tavalyi szereplést, amikor is kilencedikek lettek.

A Váci iskola ezüstöt csapata. Állnak, balról: Edelényi Júlia, Nagy Vanessza, Mikos Tamás felkészítő testnevelő, Soós Imelda, Kiss Virág. Elöl: Babos Noémi, Németh Mirtill, Horváth Csenge, Szalay Sára, Mészáros Georgina, Kosztrub Laura
Fotó: Váci iskola

Az elődöntőért a Szegeddel kellett összecsapniuk a vácisoknak. A rendes játékidő 1-1-gyel ért véget, büntetők döntöttek a továbbjutásról - a szombathelyiek javára (2-1). Jöhetett egy újabb nagy csata a fináléba jutásért. A Bugac ellen is 1-1 lett a végeredmény, tehát ismét büntetők következtek. Ezúttal is a vácisok koncentráltak jobban, 3-1-re múlták felül riválisukat. A döntőben az egyik csoporttársukkal, a Pilismaróttal találkoztak a vasiak. Sajnos ezúttal is ellenfelük bizonyult jobbnak (0-1). A Váci iskola csapata - amelyben még a következő évekre is bőven van potenciál, hiszen négy ötödik és három hatodik osztályos tagja is volt - tehát ezüstérmet szerzett. Vácis diák lett a torna legjobb mezőnyjátékosa. A Viktória FC-ből már az U17-es válogatottba is bekerült - és ott is meghatározó játékos - Nagy Vanessza még úgy is ki tudta érdemelni a különdíjat, hogy az országos döntő előtt két nappal a Viktória NB I-es csapatának bronzmérkőzésén megsérült - de végigjátszotta a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!