Sport

2017.06.27. 18:05

Vasi kis iskolák atlétái az országos dobogón

MISKOLC A kis iskolák diák-olimpiai döntőjében atlétikában is született Vas megyei érem. Diákolimpiai bajnok lett a gyöngyösfalui fiú svédváltó, a győrvári Béres Eszter pedig 800 méteres síkfutásban nyert ezüstöt.

Horváth Erika

A 200 fő tanulólétszám alatti kis iskolák számára három sportágban rendeznek diákolimpiai versenyeket. A vasi vonatkozású kézilabda- és labdarúgó-eredményekről - az ikervári lány kézisek bronzérméről és a pankaszi fiú focisták ötödik helyéről már beszámoltunk. Most jöjjön az atlétika.

A miskolci országos döntőben előbb a csapatversenyeket rendezték meg, ahol az iskolák hatfős csapatai 60 méteren, távolugrásban és kislabdahajításban vívtak összetett versenyt. A lányoknál a toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola együttese indulhatott megyei győztesként az országoson; a Bingerné Sőre Csilla testnevelő által felkészített kvartett - Kalmár Virág, Horváth Angéla, Nagy Dorina, Romsics Lili, Horváth Cintia és Fehér Virág - 2364 ponttal a hatodik helyet szerezte meg. A fiúknál kilencedik lett 2249 ponttal a 20 csapatos mezőnyben a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola gárdája.

A 800 méteren ezüstérmes győrvári Béres Eszter és testnevelője, Miklós Ferenc Fotó: Győrvári iskola

A csapat tagjai: Balaton Donát, Debreceni Dávid, Horváth Máté, Horváth Márk, Kovács Máté, Páli Csanád, a felkészítő testnevelő Kósa Ottó. Még két futószámban - a III. korcsoportosok 600, a IV. korcsoportosok 800 méteren -, valamint svédváltóban (100-200-300-400 m) is összemérhették tudásukat az egyes megyék legjobbjai. Gyöngyösfalu fiú svédváltója a dobogó legfelső fokára futott: Szücs András, Kovács Máté, Debreceni Dávid és Páli Csanád 2:23,3 perces időeredménnyel aranyérmet szerzett.

Aranyérmes a gyöngyösfalui svédváltó (balról): Szücs András, Kovács Máté, Debreceni Dávid, Páli Csanád. Elöl: Kósa Ottó testnevelő Fotó: Kósáné Farkas Mária

A tolnaysok lányváltója - Kaposi Fanni, Molnár Dzsesszika, Páli Csenge és Varga Dorina - szintén döntőbe jutott, ahol 2:42,1-del ötödik lett. 800 méteren a Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola diákja, Béres Eszter 2:32,3-del ezüstérmet érdemelt ki. A fiúknál Barbalics Bálint a B döntőt 2:20,5-del megnyerte, azaz kilencedik lett. A két győrvári versenyző felkészítője Miklós Ferenc testnevelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!