Sport

2017.07.02. 16:06

24. Rotto Kupa: két napig kispályáztak

Az elmúlt hétvégén lezajlott a 24. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna első felvonása, a férfi nyílt mezőny csapatai léptek pályára - a Czupi Csárda diadalmaskodott. Szombaton az öregfiúk folytatják, és zárják a tornát.

Tóth Gábor

Szombaton reggel nyolc csoportra osztva 32 csapat kezdte meg a küzdelmeket - a csoportmeccsek (2x12 perc) véget is értek estére. Négy füves pályán zajlott a küzdelem. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, az eső elkerülte Szalafőt, ráadásul nagy hőség sem volt, így - mindkét nap - kellemes időben sorjáztak a meccsek. Az állva maradt 16 együttes vasárnap folytatta. Az első elődöntőben a Zalacséb 0-4-ről fordított, és nyert 5-4-re a Team Belucci ellen. A másik ágon a Czupi csárda 2-0-ra verte a Kondorfát. A Rotto Kupán nincs mérkőzés a harmadik helyért, két bronzérmet osztanak - a Kondorfa egyedüliként a mostani mezőnyből, tavaly is bejutott a legjobb négy közé. A fináléban a Czupi csárda megérdemelten nyert (3-0) a Zalacséb ellen - a Zalacsébből talán sokat kivett a parádés fordítás az elődöntőben. Pörköltfőző versenyt is rendeztek, a 20 nevező közül végül az őriszentpéteri Farkas Miklós főztje bizonyult a legjobbnak.

 

24. Rotto Kupa, végeredmény: 1. Czupi Csárda Csesztreg (Akáts Patrik, Tóth Hunor, Horváth Roland, Avas Zsolt, Takács Gergő, Takács Bence, Albert Benedek, Kámán Ádám, Pethő János), 2. Zalacséb (Horváth Péter, Horváth Csongor, Horváth Ádám, Dezső István, Gál Zsolt, Dénes Ferenc, Cséber Kristóf, Tóth Ádám, Kovács György, Berta Miklós), 3. Team Belucci Lenti (Horváth Máté, Nedelkó János, Horváth István, Sárkány Bence, Nagy Bence, Nagy Róbert, Horváth Szabolcs, Kiss Krisztián, Nagy Norbert, Horváth Milán, Kiss Balázs), 3. Kondorfa (Mikos Károly, Kovács Roland, Kósik Milán, Sipos Marcell, Kovács Balázs, Horváth Zoltán, Tihanyi Attila, Sály Károly, Ponácz Sándor, Sipos Bálint). Gólkirály: Avas Zsolt (Czupi csárda). Legjobb játékos: Kovács György (Zalacséb). Legjobb kapus: Mikos Károly (Kondorfa). Legharcosabb csapat, In-Kal díj: Hodos (szlovén). VIP (szponzori) torna: 1. Andante, 2. Muravidék, 3. RS Team, 4. Sörség.

A 24. Rotto Kupa július 8-án, szombaton a öregfiúk (+35) és az old boy's (+44) mezőny küzdelmével folytatódik. A mérkőzések 8.30-kor kezdődnek, a torna 16 óra körül ér véget.

- Jól sikerült a torna első felvonása, színvonalas meccseket játszottak a felkészült, összeszokott csapatok, a hangulat is kiváló volt - értékelt Törő Miklós főszervező. - Bízom benne, hogy szombaton a veteránok hasonló sikereket aratnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!