Sport

2017.08.31. 17:30

Gömböcz Zsófia ötödik a csehországi sakkversenyen

KOUTY NAD DESNOU A Haladás sakkozója, Gömböcz Zsófia a lányoknál az ötödik helyen végzett a csehországi U14-es versenyen. Három vasi versenyző pedig a korosztályos Európa-bajnokságon szerepel.

Pum András

Csehországban rendezték meg az utánpótlás sakkozók idei európai uniós (EU) bajnokságát. Vas megyéből Gömböcz Zsófia harcolta ki a részvételt a korcsoportos országos bajnokságon szerzett bronzérmével. Az EU-bajnokságon az U14-es korosztályban 38-an ültek asztalhoz. Egy csoportban játszottak a lányok és a fiúk, de külön hirdettek eredményt. A kilencfordulós versenyben a Haladás-Infraplan sakkozója, Gömböcz Zsófia 5 pontot szerzett, ezzel az abszolút mezőnyben a 14., a lányoknál az előkelő ötödik pozícióban végzett.

Gömböcz Zsófia az EU-bajnokságon végzett az élmezőnyben

Hétfőtől újabb rangos versenyt rendeznek, ezúttal a Fekete-tenger partján fekvő romániai kikötővárosban, Mamaiában bonyolítják le a korosztályos Európa-bajnokságot. Hat csoportban kedden délután indulnak a sakkórák. Naponta egy fordulót rendeznek (kivéve szeptember 10-ét, amikor szünnap lesz). Az utolsó, kilencedik játéknap szeptember 14., csütörtök. Vas megyéből a Haladás-Infraplan két sakkozója képviselheti Magyarországot. Az U12-es fiúk mezőnyében az országos bajnok Borhy Marcell, aki 2199 Élő-pontjával az előkelő ötödik helyen áll a 138 fős mezőny rajtlistáján. Az U18-as fiúknál pedig - ahol 85 fős lesz a mezőny - az ob-bronzérmes Ugróczky Péter ül asztalhoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!